Εκρηξη βόμβας στο Κολωνάκι

Η βόμβα εξερράγη λίγο πριν τις 7 μεταξύ της εκκλησίας και γειτονικού καφέ στη διασταύρωση των οδών Λυκαβηττού και Σκουφά. Τραυματίες ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος του Αγ. Διονυσίου. Δεν προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Εκρηξη βόμβας στο Κολωνάκι

Η έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που σημειώθηκε, στις 07:10, σήμερα, έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, στη συμβολή των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού στο Κολωνάκι, από την οποία τραυματίστηκαν ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος του ναού, δεν ήταν μεγάλης ισχύος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια και ένα ρολόι.

Παράλληλα, εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη, ενώ ελαφρά έχει τραυματιστεί στο πρόσωπο ο νεωκόρος της εκκλησίας.

Οπως τόνισαν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ αστυνομικές πηγές, ο νεωκόρος τηλεφώνησε στην Αμεση Δράση για ύποπτη κούτα που ήταν έξω από την εκκλησία. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και μόλις πλησίασε στο σημείο ο αστυνομικός εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί μέσα στην κούτα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, όπως και ο νεωκόρος που βρισκόταν κοντά.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν έγινε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Η ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου παραμένει αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Κικίλιας: Να σταματήσει ο φαύλος κύκλος της τρομοκρατικής βίας

Ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, μετέβη άμεσα στο σημείο της έκρηξης που σημειώθηκε έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το πρώτο μέλημά μας είναι η υγεία του αστυνομικού, τον οποίο θα επισκεφθώ αμέσως μετά στο νοσοκομείο. Δυστυχώς είχαμε προειδοποιήσει επανειλημμένως, ότι αυτός ο φαύλος κύκλος της ωμής βίας, της ωμής τρομοκρατικής βίας πρέπει να σταματήσει.

Μας ανησυχεί ιδιαιτέρως ότι το συγκεκριμένο χτύπημα έγινε σήμερα χωρίς καν προειδοποιητικό τηλεφώνημα και δείχνει την τροπή που παίρνουν τα θέματα της τάξης και της ασφάλειας στην Αθήνα και στη χώρα μας. Θέλω να πω ότι όλοι αυτοί οι οποίοι με τη ρητορική του μίσους στρώνουν ιδεολογικοπολιτικό χαλί στην τυφλή βία, στην τυφλή τρομοκρατική βία, κάνουν μεγάλο κακό στη χώρα και θα πρέπει να το ξανασκεφτούν πολύ προσεκτικά.

Ως Νέα Δημοκρατία μας προβληματίζει πολύ ο τρόπος που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χειρίζεται τα θέματα τάξης και ασφάλειας».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο πατήρ Γεώργιος, ο ένας από τους τρεις ιερείς του Ναού, μάς είπε ότι τοποθετήθηκε ο μηχανισμός μπροστά στην εκκλησία γιατί στόχος όπως φαίνεται ήταν ο κόσμος που πήγαινε στη λειτουργία.

«Είναι πάγια θέση μου ως πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να μη σχολιάζω τις παραμέτρους του οποιουδήποτε χτυπήματος και περιστατικού, πριν ολοκληρωθεί η έρευνα.

Πρέπει όμως να τονίσω για μία ακόμη φορά ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας θέλει να ζει σε μία χώρα ασφαλή, όπου οι πόλεις μας, οι γειτονιές μας να μπορούν να λειτουργήσουν ειρηνικά, όπου οι πολίτες να μπορούν να κινηθούν χωρίς να φοβούνται.

Η ελευθερία είναι βασικό κομμάτι της Δημοκρατίας. Και κανείς δε μπορεί να αισθάνεται ελεύθερος αν δεν είναι ασφαλής. Για μία ακόμη φορά, κάνω έκκληση σε όλους αυτούς οι οποίοι επενδύουν στη ρητορική του μίσους για μικροπολιτικά οφέλη να το ξανασκεφτούν».

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκρουστική ενέργεια

«Η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που οδήγησε μάλιστα και στον τραυματισμό δύο ανθρώπων, είναι μια αποκρουστική ενέργεια, που βρίσκει απέναντί της ολόκληρη την ελληνική κοινωνία», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αναμένουμε από τις έρευνες των αρμόδιων αρχών να φωτιστεί η υπόθεση και να συλληφθούν οι δράστες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον τραυματισμένο αστυνομικό που πήγε να ελέγξει το περιστατικό, καθώς και στον νεωκόρο της εκκλησίας».

Ποτάμι: Διπλό ανησυχητικό μήνυμα από το χτύπημα

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, «το χτύπημα στο κέντρο της πόλης και μάλιστα έξω από έναν από τους μεγαλύτερους ναούς της Αθήνας έχει ένα διπλά ανησυχητικό μήνυμα. Τα θύματα θα μπορούσαν να ήταν περισσότερα, θα μπορούσαν να ήταν παιδιά – ο προαύλιος χώρος του Αγίου Διονυσίου είναι συνήθως γεμάτος με παιδιά και μητέρες με καρότσια.

Αλλά, αυτές οι σκέψεις προφανώς δεν απασχολούν τους αδίστακτους βομβιστές. Με οδηγό το τυφλό μίσος - για ποιόν άραγε; - καταφεύγουν σε μια εγκληματική πράξη δειλίας.

Η πολιτεία οφείλει να τους βρει και να τους τιμωρήσει παραδειγματικά. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον νεωκόρο και τον αστυνομικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v