Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξημένος προϋπολογισμός για ευρωπαϊκά προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων

Οι ενδιαφερόμενοι για χρηματοδότηση μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι την Τρίτη, 16 Απριλίου, απευθείας στον Εκτελεστικό Οργανισμό Καταναλωτών, Υγείας, Γεωργίας και Τροφίμων της ΕΕ.

Αυξημένος προϋπολογισμός για ευρωπαϊκά προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων

Αυξημένος κατά 12,5 εκατ. ευρώ για το 2019, σε σχέση με το περασμένο έτος, είναι ο προϋπολογισμός για τα ευρωπαϊκά προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων, ο οποίος πλέον ανέρχεται σε 191,6 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρεται σε πρόσκληση που δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και γνωστοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Οι ενδιαφερόμενοι για χρηματοδότηση μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι την Τρίτη, 16 Απριλίου, απευθείας στον Εκτελεστικό Οργανισμό Καταναλωτών, Υγείας, Γεωργίας και Τροφίμων της ΕΕ (CHAFEA), ο οποίος είναι αρμόδιος για την αξιολόγηση και την έγκρισή τους.

Όπως αναφέρει στη ανακοίνωσή: «Τα "απλά" προγράμματα υποβάλλονται από έναν ή περισσότερους φορείς από την ίδια χώρα της ΕΕ. Τα "πολλαπλά" προγράμματα υποβάλλονται από τουλάχιστον δύο εθνικούς φορείς από τουλάχιστον δύο κράτη μέλη ή από μία ή περισσότερους ευρωπαϊκούς φορείς. Η συμμετοχή της Ε.Ε. στις επιλέξιμες δαπάνες είναι 70-80% (Ε.Ε.-Τρίτες Χώρες). Το υπόλοιπο ποσοστό καλύπτεται από τις προτείνουσες οργανώσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v