Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξενόφος: Τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου οι προσφορές για ΕΛΠΕ

Μέσα στον Φεβρουάριο αναμένεται η ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τον διαχωρισμό της ΔΕΠΑ σε εταιρεία υποδομών και εμπορίας, για να ξεκινήσει η διαδικασία αποκρατικοποίησης, ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Ξενόφος: Τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου οι προσφορές για ΕΛΠΕ

Επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων στο πρώτο εξάμηνο του έτους ανήγγειλε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Αρης Ξενόφος μιλώντας σήμερα στο Athens Energy Forum καθώς όπως είπε, το 2019 είναι εκλογική χρονιά και είναι αναμενόμενο στη συνέχεια ο ρυθμός να επιβραδυνθεί.

Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που ισχύουν τώρα, οι προσφορές για το 50,1% των μετοχών των Ελληνικών Πετρελαίων αναμένονται στη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου ενώ μέσα στον Φεβρουάριο αναμένεται η ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τον διαχωρισμό της ΔΕΠΑ σε εταιρεία υποδομών και εμπορίας και την έναρξη στη συνέχεια της διαδικασίας αποκρατικοποίησης, ανέφερε το ΑΠΕ.

Στο τελευταίο τρίμηνο του έτους τοποθετείται εξάλλου η έναρξη της διαδικασίας για την αξιοποίηση της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου στην Καβάλα, η οποία όπως τόνισε ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη σταθεροποίηση των τιμών του φυσικού αερίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v