Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Στο τέλος του μήνα καταβάλλεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης σε περίπου 265.000 δικαιούχους. Απαντήσεις σε ερωτήσεις που αφορούν δικαιούχους που «κόπηκαν» καθώς και νέους δικαιούχους που μπορούν να κάνουν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Στις 28 Φεβρουαρίου αναμένεται να καταβληθεί στις 264.467 δικαιούχους του προγράμματος, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), καθώς εγκρίθηκε η εκταμίευση του σχετικού ποσού, ύψους 55.072.928,13 ευρώ.

Σε σύγκριση με τους δικαιούχους του επιδόματος για τον μήνα Ιανουάριο, παρατηρείται μείωση κατά περίπου 26.000 άτομα, τα οποία ειδοποιήθηκαν μέσω sms για τη διακοπή καταβολής του επιδόματος. Να σημειωθεί βέβαια ότι η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων παραμένει συνεχώς ανοικτή και οι δικαιούχοι μπορούν εκ νέου να κάνουν αιτήσεις, εφόσον έχουν δηλώσει κανονικά τα εισοδήματά τους.

Μεταξύ των λόγων διακοπής του επιδόματος, είναι η λήψη αναδρομικών ποσών από το επίδομα παιδιού, η απόκρυψη εισοδημάτων από επιδόματα ανεργίας ή διάφορες επιδοτήσεις κλπ.

Ο έλεγχος για τη χορήγηση του ΚΕΑ γίνεται ανά εξάμηνο, επομένως όσοι πληρούν εκ νέου τα κριτήρια, μπορούν να κάνουν ξανά αίτηση.

Σήμερα, το Euro2day.gr παρουσιάζει έναν αναλυτικό οδηγό με απαντήσεις σε καίρια ζητήματα που αφορούν χιλιάδες δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, που ετοίμασε το υπουργείο Εργασίας. Δίνει απαντήσεις σε θέματα που αφορούν τη σύνθεση του νοικοκυριού και πότε μια οικογένεια θεωρείται μονογονεϊκή καθώς και το θέμα της φιλοξενίας ή της παραχώρησης κατοικίας.

Ειδικές διευκρινίσεις δίνονται για τη διαδικασία διασταύρωσης εισοδημάτων, σε περιπτώσεις καταβολής συντάξεων ή βοηθημάτων καθώς και για το πώς υπολογίζεται το εισόδημα από εργασία ή αγροτική δραστηριότητα.

Τέλος, καθώς πολλά προβλήματα διαπιστώθηκαν με τη βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, διευκρινίζεται πότε απαιτείται η βεβαίωση και πότε τα ΚΠΑ του Οργανισμού οφείλουν να παράσχουν στον δικαιούχο βεβαίωση εξαίρεσης από την εγγραφή στον ΟΑΕΔ.

*Αναλυτικά, οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις για τις προϋποθέσεις του προγράμματος "Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης", δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v