Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόντρα Σπίρτζη - Χατζηδάκη στη Βουλή για την Εγνατία

Ο υπουργός «φωτογράφισε» στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ που ασχολούνται με τον διαγωνισμό, λέγοντας πως ήταν πρώην στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Για πολιτικό σουρεαλισμό έκανε λόγο ο τομεάρχης της ΝΔ.

Κόντρα Σπίρτζη - Χατζηδάκη στη Βουλή για την Εγνατία

Πολιτική κόντρα μεταξύ του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και του αντιπροέδρoυ της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη για τον διαγωνισμό παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας. O διαγωνισμός δεν έχει προχωρήσει και το θέμα είναι μέσα στα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση του ενός δισεκατομμυρίου από το Eurogroup.

Ο υπουργός «φωτογράφισε» στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ που ασχολούνται με τον διαγωνισμό, λέγοντας πως ήταν πρώην στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα έθεσε το ερώτημα αν «τον διαγωνισμό τον διεξάγει η Πειραιώς, η Νέα Δημοκρατία».

Συνέχισε λέγοντας πως αν δει κανείς τους συμβούλους που έχει το ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας οδού θα βγάλει τα συμπεράσματά του. Και αναφέρθηκε στον τεχνικό σύμβουλο, λέγοντας πως ήταν ο διευθύνων σύμβουλος επί Νέας Δημοκρατίας σε δύο τουλάχιστον οργανισμούς. Αλλά και στον νομικό σύμβουλο, λέγοντας πως είναι το γραφείο Φορτσάκη.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης χαρακτήρισε αστεία την άποψη αυτή, λέγοντας «είστε τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση και τώρα θυμηθήκατε να πείτε όλα αυτά. Όλα αυτά είναι ένας πολιτικός σουρεαλισμός». Συνέχισε λέγοντας, «κατηγορείτε το ΤΑΙΠΕΔ. Εσείς, κ. Σπίρτζη, είστε τροχονόμος, δεν είστε υπουργός;».

Η ένταση συνεχίστηκε, με τον Χρ. Σπίρτζη να θέτει το ερώτημα γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν ρωτά τα στελέχη του υπερταμείου, με τα οποία έχει προνομιακές συζητήσεις. «Είστε υπουργός ή διακινητής πολιτικής σαπουνόφουσκας;» απάντησε εκ νέου ο Κ. Χατζηδάκης, με τους τόνους να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v