Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλίμα έντασης το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα

Οι συγκρούσεις μεταξύ του ΠΑΜΕ και των υπόλοιπων συνδικαλιστικών παρατάξεων που παρατηρούνταν όλο το προηγούμενο διάστημα, έχουν ήδη μεταφερθεί και στην Καλαμάτα.

Σε κλίμα έντασης το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα

Σε κλίμα έντασης αναμένεται να επικρατήσει σήμερα, κατά την έναρξη του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ που αναμένεται να ξεκινήσει στην Καλαμάτα.

Οι συγκρούσεις μεταξύ του ΠΑΜΕ και των υπόλοιπων συνδικαλιστικών παρατάξεων που παρατηρούνταν όλο το προηγούμενο διάστημα, έχουν ήδη μεταφερθεί και στην Καλαμάτα. Ενδεικτικό του εκρηκτικού σκηνικού είναι το γεγονός πως η μεγαλύτερη Ομοσπονδία της ΓΣΕΕ, αυτή των ιδιωτικών υπαλλήλων, δεν κατάφερε τελικά να πραγματοποιήσει το συνέδριό της και να εκλέξει τους 30 σύνεδρους που θα λάμβαναν μέρος στις εκλογικές διαδικασίες της ΓΣΕΕ. Η πρώτη αποτυχημένη απόπειρα έγινε στις 23 Φεβρουαρίου.

Πλέον, οι δύο πλευρές ανταλλάσσουν βαριές κατηγορίες. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ κάνουν λόγο για «νόθους αντιπρόσωπους» και «στελέχη της εργοδοσίας που παριστάνουν τους εκλεγμένους εργαζόμενους», ενώ οι εκπρόσωποι των υπολοίπων παρατάξεων καταγγέλλουν «κλίμα βίας, τρομοκρατίας και εκφοβισμού» με στόχο την παρεμπόδιση των συλλογικών εργασιών.

Χθες, ενώ η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επιχείρησε να πραγματοποιήσει εκδήλωση για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Συνομοσπονδίας Εργατών αλλά η παρέμβαση άνω των 500 μελών του ΠΑΜΕ την ματαίωσε.

Σε κάθε περίπτωση στο συνέδριο της κορυφαίας συνδικαλιστικής οργάνωσης, έχει προγραμματιστεί να συμμετέχουν 350 σύνεδροι, που εκπροσωπούν 146 Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες από ολόκληρη τη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v