Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπάχαλο με το συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα

Οι εκατέρωθεν καταγγελίες μεταξύ του ΠΑΜΕ και των υπόλοιπων συνδικαλιστικών οργανώσεων και οι προσπάθειες εκτόνωσης της έντασης. Οι «νόθοι αντιπρόσωποι», οι φωτοτυπημένες κάρτες συνέδρων και οι «τραμπούκοι»

Μπάχαλο με το συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα

Μαραθώνιες συζητήσεις μεταξύ του ΠΑΜΕ και των υπόλοιπων συνδικαλιστικών παρατάξεων ήταν σε εξέλιξη μέχρι αργά χθες το βράδυ στην Καλαμάτα, για το αν θα ξεκινήσει ή όχι, το προγραμματισμένο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Εχθές, από νωρίς το πρωί, στον χώρο του συνεδρίου επικρατούσε κλίμα έντασης, με σημαντικά αυξημένα μέτρα φύλαξης, παρουσία εισαγγελέα αλλά και των νομικών συμβούλων των παρατάξεων.

Άλλωστε, το ΠΑΜΕ και οι παρατάξεις της πλειοψηφίας έχουν προχωρήσει σε ανταλλαγή εξωδίκων και καταγγελιών. Μετά τις καταγγελίες για «νόθους αντιπρόσωπους» και «στελέχη της εργοδοσίας που παριστάνουν τους εκλεγμένους εργαζόμενους», οι προσκείμενοι στο Κομμουνιστικό Κόμμα συνδικαλιστές καταγγέλλουν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για στημένες διαδικασίες, υποστηρίζοντας πως καμαριέρες του ξενοδοχείου που διέμεναν οι σύνεδροι “μοίρασαν κάρτες συνέδρων κατ' επιλογή”.

Αντίστοιχα, η πλειοψηφία της Συνομοσπονδίας απάντησε ότι στελέχη του ΠΑΜΕ, τα οποία δεν είχαν εκλεγεί ως αντιπρόσωποι επιχείρησαν να εισέλθουν στο χώρο του συνεδρίου με φωτοτυπημένες κάρτες συνέδρων.

Το ΠΑΜΕ, καταγγέλλει την συμμετοχή “νόθων αντιπροσώπων” μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, της μεγαλύτερης Ομοσπονδίας που δεν κατάφερε να εκλέξει νέους αντιπροσώπους,, Δ. Καραγεωργόπουλος και η ΓΣΕΕ καταγγέλλει “τραμπουκισμούς” μελών του ΠΑΜΕ, υποστηρίζοντας ότι επιδιώκει να παρεμποδίσει το συνέδριο επειδή γνωρίζει ότι θα υποστεί απώλεια δυνάμεων.

Επιχειρώντας να εκτονώσει την κατάσταση πάντως, ο κ. Καραγεωργόπουλος εκδήλωσε την πρόθεση να παραιτηθεί από σύνεδρος της ΓΣΕΕ προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Πέμπτης ματαιώθηκε η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμάτας, μετά την εισβολή περίπου 1.000 στελεχών του ΠΑΜΕ.

Εδώ και καιρό είχε φανεί ότι το 37ο Συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας θα σημαδεύονταν από συγκρούσεις ανάμεσα στο ΠΑΜΕ και την πλειοψηφία της Διοίκησης καθώς υπήρχαν εκατέρωθεν βολές και βαριές καταγγελίες.

Ενδεικτικό του εκρηκτικού σκηνικού είναι το γεγονός πως η μεγαλύτερη Ομοσπονδία της ΓΣΕΕ, αυτή των ιδιωτικών υπαλλήλων, δεν κατάφερε τελικά παρά τις τρεις προσπάθειες, να πραγματοποιήσει το συνέδριό της και να εκλέξει τους συνέδρους που θα λάμβαναν μέρος στις εκλογικές διαδικασίες της Καλαμάτας για τη διοίκηση της Συνομοσπονδίας. Στο συνέδριο, συμμετέχουν τουλάχιστον 350 σύνεδροι, οι οποίοι εκπροσωπούν 245 Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες από ολόκληρη τη χώρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v