Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Δασμοί στις εισαγωγές σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος από Ελλάδα

«Κλείδωσε» η επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ στις εισαγωγές σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος από την Ελλάδα για περίοδο πέντε ετών.

ΗΠΑ: Δασμοί στις εισαγωγές σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος από Ελλάδα

H Eπιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (ITC) των ΗΠΑ έκρινε την Τρίτη ότι οι Αμερικανοί παραγωγοί πλήττονται από τις εισαγωγές σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος από τον Καναδά, την Ελλάδα, τη Νότια Κορέα και την Τουρκία, μια απόφαση που κλειδώνει την επιβολή δασμών σε κάποια από τα προϊόντα αυτά για περίοδο πέντε ετών. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ITC ανέφερε σε ανακοίνωση της πως οι σωλήνες από τις χώρες αυτές πλήττουν τους Αμερικανούς παραγωγούς και ως εκ τούτου στηρίζει την επιβολή δασμών. 

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο το αμερικανικό υπουργείου Εμπορίου έλαβε τελική απόφαση ότι υφίσταται ντάμπινγκ τιμών (σ.σ. πώληση κάτω από τιμές της αγοράς) στις εισαγωγές σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος από την Ελλάδα, τον Καναδά, την Νότια Κορέα και την Τουρκία.

Το υπουργείο ανέφερε τότε πως η Ελλάδα πουλούσε το προϊόν κάτω από την εύλογη αξία του κατά 9,96%, ο Καναδάς κατά 12,32%, η Νότια Κορέα κατά 20,39% και η Τουρκία κατά 5,05%.

Να σημειωθεί ότι το θέμα εμπλέκει τη θυγατρική της Cenergy Holdings, Σωληνουργεία Κορίνθου Α.Ε.

Τον Φεβρουάριο η Cenergy είχε τονίσει ότι ενδεχόμενη επιβολή δασμών δεν θα έχει ουσιώδη επίδραση στα ετήσια ενοποιημένα οικονομικά της αποτελέσματα και ότι η Σωληνουργεία Κορίνθου θα παραμείνει ανταγωνιστική έναντι των λοιπών εισαγωγέων και τοπικών παραγωγών σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v