Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση 2,3% στον δείκτη βιομηχανικής παραγωγής το Φεβρουάριο

Παράλληλα, ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2019, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσυνό διάστημα παρουσίασε αύξηση 3,2%.

Αύξηση 2,3% στον δείκτη βιομηχανικής παραγωγής το Φεβρουάριο

Ανοδικά με ποσοστό 2,3% σε ετήσια βάση κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής Φεβρουαρίου 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Να σημειωθεί ότι ο δείκτης κατέγραψε μείωση 1,9% κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2018 με το 2017.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2018, παρουσίασε αύξηση 3,2%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Φεβρουαρίου 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2019, παρουσίασε μείωση 2,7%.

Οι κλάδοι

Η αύξηση του διορθωμένου ως προς το πλήθος των εργάσιμων ημερών Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 2,3% τον Φεβρουάριο 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2018, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

1. Από την αύξηση:

* Κατά 8,9% του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη, άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου.

* Κατά 3,1% του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: καπνού, βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων, βασικών μετάλλων, ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων, άλλων μεταποιητικών δραστηριοτήτων.

* Κατά 1,4% του Δείκτη Παροχής Νερού.

2. Από τη μείωση:

* Κατά 1,3% του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού.

* Δείτε αναλυτικά στοιχεία στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v