Αποσύρει ο ΕΟΦ από την αγορά το πόσιμο Ponstan

Λόγω δυνητικής υπέρβασης των νέων επιτρεπτών ορίων ημερήσιας έκθεσης (PDE) σε στοιχειακές προσμίξεις μολύβδου και λιθίου, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ. Τι λέει η εταιρία.

Αποσύρει ο ΕΟΦ από την αγορά το πόσιμο Ponstan

Την ανάκληση όλων των παρτίδων του πόσιμου εναιωρήματος Ponstan 50 mg/5 ml (Αρ. Άδειας Κυκλοφορίας 60079/22-9-08) που βρίσκονται επί του παρόντος στην αγορά, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Όπως έγινε γνωστό, η απόφαση ελήφθη λόγω δυνητικής υπέρβασης των νέων επιτρεπτών ορίων ημερήσιας έκθεσης (PDE) σε στοιχειακές προσμίξεις μολύβδου και λιθίου κατά ICH Q3D.

Η απόφαση εκδόθηκε στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας, με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της παρασκευάστριας εταιρείας Pfizer.

Σύμφωνα με πηγές από την εταιρεία που επικαλείται το iatronet.gr, η συγκεκριμένη μορφή του φαρμάκου απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και δεν υπάρχει πρόβλημα όταν η λήψη γίνεται σε λελογισμένες ποσότητες και με βάση τις οδηγίες του παιδιάτρου.

Το ίδιο φάρμακο, ωστόσο, μπορεί να ληφθεί σε μεγαλύτερες ποσότητες από ενηλίκους, οι οποίοι δεν μπορούν να το λάβουν σε δισκία, εξαιτίας προβλημάτων στο πεπτικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v