Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περισσότερα κίνητρα για επενδύσεις προαναγγέλλει ο Γ. Δραγασάκης

«Υπάρχει ήδη ένα πλαίσιο και είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε, αν χρειαστεί, τα κίνητρα για την προσέλκυση στη χώρα μας ενδοομιλικών δραστηριοτήτων εκεί που υπάρχουν σχετικές δυνατότητες», τονίζει.

Περισσότερα κίνητρα για επενδύσεις προαναγγέλλει ο Γ. Δραγασάκης

Τα κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας – με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Αναπτυξιακή Τράπεζα- βρέθηκαν στο επίκεντρο της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης. Μάλιστα επεσήμανε πως εξετάζεται η δημιουργία παραρτήματος της Αναπτυξιακής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης μεταξύ άλλων τόνισε πως - με βάση την Ευρωπαϊκή Επιτροπή - το 30% των εγγυήσεων του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού μπορεί να δίνεται μέσω αναπτυξιακών τραπεζών. Και εξαπέλυσε «βέλη» στην αντιπολίτευση, λέγοντας πως «επομένως αυτή η ρητορική ότι εδώ ήρθε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει κρατικές τράπεζες- όπως έγινε παλιά με την ΕΤΒΑ- είναι λανθασμένη, προσβλητική και δείχνει έλλειψη αυτογνωσίας. Όσοι δημιούργησαν την ΕΤΒΑ να απολογηθούν. Εμείς δημιουργούμε ένα Ίδρυμα το οποίο θέλουμε να είναι διαφανές αποτελεσματικό και να μπορεί να κάνει αυτά τα οποία πρέπει να γίνουν».

Παράλληλα σημείωσε πως «υπάρχει ήδη ένα πλαίσιο και είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε, αν χρειαστεί, τα κίνητρα για την προσέλκυση στη χώρα μας ενδοομιλικών δραστηριοτήτων εκεί που υπάρχουν σχετικές δυνατότητες, όπως για παράδειγμα στον τομέα παραγωγής ξένων ταινιών» . Τέλος ανέφερε ότι ετοιμάζονται συγκεκριμένα προϊόντα στήριξης για τη μικρή επιχειρηματικότητα και τους αγρότες που θα περιλαμβάνουν δάνεια, εγγυήσεις, ομόλογα κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v