Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς απαντά η Κ. Παπανάτσιου για την μείωση του επιτοκίου που πληρώνει το Δημόσιο

Το άρθρο που μειώνει το επιτόκιο που πληρώνει το κράτος για ληξιπρόθεσμες οφειλές του δεν αφορά τις περιπτώσεις κατά τις οποίες συμβάλλεται νόμιμα το Δημόσιο και έχει περιληφθεί ειδική πρόβλεψη σχετικά με το εφαρμοζόμενο επιτόκιο, δηλώνει.

Πώς απαντά η Κ. Παπανάτσιου για την μείωση του επιτοκίου που πληρώνει το Δημόσιο

Διευκρινήσεις για το επιτόκιο οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες έδωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, με αφορμή ρύθμιση που ψηφίστηκε.

“Οι νέες διατάξεις που προτείνουμε δεν αφορούν συλλήβδην τις περιπτώσεις έντοκης επιστροφής αξιώσεων των πολιτών από το δημόσιο, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Καταρχήν, δεν αφορούν την έντοκη επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων φόρων” σημείωσε και επεσήμανε ότι οι αχρεωστήτως καταβληθέντες φόροι, είναι φόροι εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, παρακρατούμενοι φόροι, ΦΠΑ.

Μιλώντας στην Ολομέλεια – και απαντώντας στα πυρά της αντιπολίτευσης- η Κ. Παπανάτσιου τόνισε ότι το συγκεκριμένο άρθρο δεν αφορά τις περιπτώσεις κατά τις οποίες συμβάλλεται νόμιμα το Δημόσιο και έχει περιληφθεί ειδική πρόβλεψη σχετικά με το εφαρμοζόμενο επιτόκιο. Το άρθρο, όπως διευκρίνισε η υφυπουργός Οικονομικών, αφορά στις αγωγές για αποζημίωση κατά του Δημοσίου.

Τέλος σημείωσε ότι το επιτόκιο στα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς το Δημόσιο, τα οποία δεν είναι ρυθμισμένα ανέρχεται σε 8,76% (ή 0,73% κάθε μήνα). Σε περίπτωση που ο οφειλέτης βρίσκεται στη ρύθμιση, το επιτόκιο είναι 5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v