Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκδήλωση ΣΕΒ, Enterprise Greece, ΣΕΒΕ για Ταϊλάνδη και Σιγκαπούρη

Ενόψει της επιχειρηματικής αποστολής στις δυο χώρες τον Μάϊο του 2019. Την αποστολή θα συνοδεύσει ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Εκδήλωση ΣΕΒ, Enterprise Greece, ΣΕΒΕ για Ταϊλάνδη και Σιγκαπούρη

H ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων της Ελλάδας με την Ταϊλάνδη και την Σιγκαπούρη και η αναζήτηση ευκαιριών συνεργασίας, ήταν το αντικείμενο της ενημερωτικής εκδήλωσης στο πλαίσιο των Δράσεων Εξωστρέφειας «ExportReady» του ΣΕΒ, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 16 Απριλίου.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με τον Οργανισμό Enterprise Greece και τον ΣΕΒΕ, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ταϊλάνδης στην Ελλάδα και του Υπουργείου Εξωτερικών και πραγματοποιήθηκε ενόψει της επιχειρηματικής αποστολής που διοργανώνουν οι ανωτέρω φορείς στην Ταϊλάνδη και την Σιγκαπούρη, τον Μάϊο του 2019. Την αποστολή θα συνοδεύσει ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Τις εργασίες της εκδήλωσης άνοιξαν ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μπίτσιος, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Enterprise Greece, Γιώργος Ζησιμάτος και η Β’ Γενική Διευθύντρια Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνα Αθανασιάδου. Χαιρετισμό πραγματοποίησε επίσης ο Πρέσβης της Ταϊλάνδης στην Ελλάδα, Chailert Limsomboon.

Η Cherdchan Arunrat, Διευθύντρια του Thailand Board of Investment, το οποίο εδρεύει στο Παρίσι, παρουσίασε το οικονομικό περιβάλλον της Ταϊλάνδης και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που αναδύονται για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Η Ταϊλάνδη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας. Το διεθνές εμπόριο αντιπροσωπεύει το 122% του ΑΕΠ της. Η οικονομική ανάπτυξη είναι ανθεκτική, φθάνοντας το 4,6% του ΑΕΠ το 2018.

Το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο της Κυβέρνησης, αναμένεται να δώσει ώθηση στην οικονομία, βελτιώνοντας το επιχειρηματικό περιβάλλον και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και τις μακροπρόθεσμες οικονομικές επιδόσεις της χώρας, μέσω της ανάπτυξης σιδηροδρομικών, οδικών και αερολιμενικών υποδομών.

Η Σιγκαπούρη, από την άλλη πλευρά, έχει ισχυρή οικονομία το ΑΕΠ της οποίας αυξήθηκε κατά 2,9% το 2018 και αναμένεται να αυξηθεί κατά 2,5% το 2019 και κατά 2,7% το 2020. Το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Σιγκαπούρη είναι μεταξύ των υψηλότερων στον κόσμο, ενώ η ανεργία από τις χαμηλότερες παγκοσμίως. Οι βασικοί παράγοντες της ανάπτυξης της χώρας είναι το φιλικό προς τις επιχειρήσεις ρυθμιστικό σύστημα και οι δυνατές εξαγωγικές επιδόσεις που αντιπροσωπεύουν το 180% του ΑΕΠ.

Σε παρέμβασή του στην εκδήλωση, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, ευχαρίστησε τον πρέσβη της Ταϊλάνδης για την αρωγή του στην πραγματοποίηση της ημερίδας. Τόνισε ότι, «καθώς το παγκόσμιο οικονομικό κέντρο βάρους μετατοπίζεται προς την Ασία, η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα στην περιοχή αυτή. Η Σιγκαπούρη και η Ταϊλάνδη είναι σημαντικές πύλες εισόδου σε τρίτες χώρες. Το εμπορικό ισοζύγιο ακολουθεί ανοδική τροχιά. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να εντατικοποιηθούν οι εμπορικές διμερείς σχέσεις και οι ελληνικές επιχειρήσεις να διερευνήσουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζουν οι δύο αυτές αγορές».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τρεις ελληνικές εταιρείες, η Dionysos Winery S.A., η Grantex S.A. και η Katradis Marine Ropes Ind. S.A., μοιράστηκαν ειδικότερα με το ακροατήριο την εμπειρία τους, από την επιτυχή τους παρουσία στην Σιγκαπούρη και την Ταϊλάνδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v