Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Beat: Ανεπηρέαστη από τη ρύθμιση για τα POS στα ταξί

Διευκρινίσεις για την τροπολογία περί εγκατάστασης POS στα ταξί δίνει η Beat, πρώην Taxibeat. Η νέα ρύθμιση δεν αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας ή τη διαδικασία συναλλαγών για τους συνεργαζόμενους αυτοκινητιστές.

Beat: Ανεπηρέαστη από τη ρύθμιση για τα POS στα ταξί
Η Beat τονίζει σε ανακοίνωσή της πως θεωρεί ευπρόσδεκτη τη νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή σχετικά με την εγκατάσταση POS στα ταξί. Η ρύθμιση, αναφέρει η εταιρεία, δεν επιφέρει απολύτως καμία αλλαγή στη χρήση πλαστικού χρήματος για τις συναλλαγές ανάμεσα στους επιβάτες που επιλέγουν την Beat για να βρουν ταξί και τους αυτοκινητιστές που συνεργάζονται μαζί της.

Η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση (τροποποίηση της παραγράφου 9 του άρθρου 12 του Ν.4530/2018) δεν έχει καμία επίπτωση στις δραστηριότητες της Beat στην Ελλάδα. Αντιθέτως, παραθέτει διευκρινίσεις επί διαδικαστικών θεμάτων που επιβεβαιώνουν ακριβώς τον τρόπο λειτουργίας της Beat σε πλήρη συμμόρφωση με την ελληνική και την ευρωπαϊκή φορολογική νομοθεσία και τη νομοθεσία για τις υπηρεσίες πληρωμών -και δεν επιφέρει καμία άμεση αλλαγή ούτε στις σχέσεις της με τους συνεργαζόμενους αυτοκινητιστές, αλλά ούτε και στις νόμιμες υποχρεώσεις τους.

«Είμαστε βέβαιοι ότι οποιαδήποτε άλλη αναφορά προς την αντίθετη κατεύθυνση δεν μπορεί παρά να είναι εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου», σημειώνει η εταιρεία. Προσθέτει πως η ίδια εφαρμόζει με συνέπεια τους νόμους της χώρας και θα συνεχίσει να δίνει διέξοδο στους αυτοκινητιστές των ταξί στις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους, ακόμα και εάν αυτοί δεν διαθέτουν POS, σε απόλυτη συμμόρφωση με τη νομοθεσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v