Τσακαλώτος: Πρωτογενές πλεόνασμα 2,5% με εγγύηση τα 5,5 δισ.

Ο ΥΠΟΙΚ μιλώντας στη Βουλή αναφέρθηκε στο κυβερνητικό πλάνο για έναν ειδικό λογαριασμό, στον οποίο η κυβέρνηση σχεδιάζει να μπει ένα ποσό 5,55 δισεκατομμυρίων ευρώ (δηλαδή θα είναι ένα αποθεματικό).

Τσακαλώτος: Πρωτογενές πλεόνασμα 2,5% με εγγύηση τα 5,5 δισ.

Σε πλεόνασμα 2.5% από το 2020 με «εγγύηση» τα χρήματα από τον ειδικό λογαριασμό στοχεύει η κυβέρνηση, με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να αναφέρεται στο θέμα και να απαντά στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός αναφέρθηκε στο θέμα των πλεονασμάτων αλλά και στο κυβερνητικό πλάνο για έναν ειδικό λογαριασμό, στον οποίο η κυβέρνηση σχεδιάζει να μπει ένα ποσό 5,55 δισεκατομμυρίων ευρώ (δηλαδή θα είναι ένα αποθεματικό).

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, «ο ειδικός λογαριασμός είναι εγγύηση». Ουσιαστικά τα χρήματα θα είναι «κλειδωμένα» εκεί και τα κράτη θα μπορούν να τα πάρουν όποτε θέλουν.

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση και στα όσα λέει περί μείωσης πλεονασμάτων, σημείωσε πως «εσείς τι λέτε, ότι θα έρθετε και θα σας πουν από την πρώτη ημέρα ότι θα μειωθούν οι στόχοι;». Μάλιστα ο υπουργός τόνισε πως «συζητάμε σήμερα επειδή έχουμε αξιοπιστία».

Και επεσήμανε πως τη Δευτέρα και την Τρίτη θα αρχίσει η συζήτηση για τα νέα θετικά μέτρα, ενώ είπε πως τα πλεονάσματα δεν είναι πλασματικά αλλά είναι πραγματικά.

Μάλιστα για το θέμα των πλεονασμάτων ο υπουργός είχε κόντρα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, λέγοντας στο τέλος της συζήτησης πως «ήταν μία έντιμη ισοπαλία», προτείνοντας να ... μοιραστούν τα ποτά (καθώς αρχικά είχε βάλει ένα στοίχημα σχετικά με παλαιότερη τοποθέτηση για τα πλεονάσματα).

«Θα αφήσω την τελευταία λέξη στον ελληνικό λαό» είπε, κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v