Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Γαλάζια» τροπολογία για τη μείωση του ΦΠΑ σε όλη την εστίαση

Σε έντονο ύφος ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στη συζήτηση που έχει “ξεσπάσει” για το ωράριο και στα όσα λέει η κυβέρνηση σχετικά με τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μίλησε για “γκάφα” της κυβέρνησης.

«Γαλάζια» τροπολογία για τη μείωση του ΦΠΑ σε όλη την εστίαση

Την κατάθεση “γαλάζιας” τροπολογίας για τη μείωση του ΦΠΑ στο σύνολο της εστίασης στα επίπεδα του 2014 προανήγγειλε από τη Νέα Δημοκρατία ο Γιάννης Βρούτσης. Παράλληλα ο βουλευτής κατέθεσε στα πρακτικά σύμβαση στον τουρισμό, τονίζοντας πως έχει περάσει από το υπουργείο Εργασίας και καθιερώνει την επταήμερη εργασία στον κλάδο.

Σε έντονο ύφος ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στη συζήτηση που έχει “ξεσπάσει” για το ωράριο και στα όσα λέει η κυβέρνηση σχετικά με τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μίλησε για “γκάφα” της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως σχετική σύμβαση έχει υπογραφεί από την υπουργό Εργασίας.

Παράλληλα εξαπέλυσε βέλη στην κυβέρνηση για την πολιτική της, λέγοντας "θα πάθετε πανωλεθρία στις εκλογές γιατί είστε υποκριτές και ψεύτες". Συνέχισε κάνοντας λόγο για “επιστροφή στο παλαιό καθεστώς των Μαυρογιαλούρων” και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ανακοινώνει μέτρα μία ανάσα πριν τις ευρωεκλογές. Ο “γαλάζιος” βουλευτής σχολίασε μάλιστα προς την κυβερνητική πλευρά... σας βλέπω έξω από τα εκλογικά τμήματα στημένους να δίνετε χρήματα.

Κατά την τοποθέτηση του στην Ολομέλεια σημείωσε πως η μείωση του αφορολόγητου οδηγεί σε μία σύνταξη χαμένη από το 2020 και σε ένα μισθό χαμένο για όσους αμείβονται με τα κατώτερα όρια. “Είστε υποκριτές” επεσήμανε και κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να ψηφίσει την τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας για τη μείωση του αφορολόγητου.

Στη συνέχεια επεκτάθηκε και ασφαλιστικό, απαντώντας στα όσα είχε πει πριν από λίγες ημέρες ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος για το ύψος των συντάξεων. 'Τα ψέματα δεν περνάνε εδώ” είπε ο Γ. Βρούτσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως άλλαξε τον τρόπο υπολογισμού και αλλοίωσε τα στοιχεία για να δείξει πως οι συνταξιούχοι εισπράττουν περισσότερα χρήματα.

Όσον αφορά στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις, σημείωσε “θα την ψηφίσουμε” ωστόσο έθεσε μία σειρά ερωτημάτων. Για παράδειγμα γιατί δεν περπάτησε η προηγούμενη ρύθμιση και για ποιο λόγο η κυβέρνηση πιστεύει ότι αυτή η ρύθμιση θα είναι η τελευταία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v