Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Synergassia» Enterprise Greece και Επιμελητηρίου Λακωνίας

Ο Οργανισμός Enterprise Greece και το Επιμελητήριο Λακωνίας προβάλλουν το επιχειρηματικό οικοσύστημα της περιοχής.

«Synergassia» Enterprise Greece και Επιμελητηρίου Λακωνίας

Ο Οργανισμός Enterprise Greece και το Επιμελητήριο Λακωνίας συνδιοργάνωσαν επιχειρηματική επίσκεψη πολυμελούς διπλωματικής αντιπροσωπείας Ξένων Πρεσβειών από 17 χώρες στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, και πραγματοποίησαν περί τις 300 κατ’ ιδίαν (Β2Β) συναντήσεις με σκοπό την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την ανάδειξη του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος των προϊόντων της λακωνικής γης.

Η επιχειρηματική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως και τις 11 Μαΐου 2019 στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Synergassia”, την οποία έχει αναλάβει ο Οργανισμός Enterprise Greece, για την προώθηση των ελληνικών τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών στις διεθνείς αγορές, για την αύξηση των εξαγωγών και την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης στην Ελλάδα.

Στην επιχειρηματική αποστολή συμμετείχαν Πρέσβεις, Ακόλουθοι και εκπρόσωποι φορέων από Αργεντινή, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κύπρο, Φινλανδία, Γερμανία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Ολλανδία, Πακιστάν, Σλοβακία, Νότια Αφρική, Ουζμπεκιστάν και Ινδία.

Την αποστολή καλωσόρισαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Ιωάννης Παναρίτης, ο Δήμαρχος Σπάρτης,  Ευάγγελος Βαλιώτης και η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα.

Την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, ο Οργανισμός Enterprise Greece, εκπροσωπούμενος από τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο, Γρηγόρη Στεργιούλη και το Επιμελητήριο Λακωνίας, εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο, Ιωάννη Παναρίτη υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας, το οποίο προβλέπει την περαιτέρω στενή συνεργασία τους με στόχο την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Λακωνίας και του επιχειρηματικού της περιβάλλοντος στη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκαν 300 περίπου κατ’ ιδίαν συναντήσεις (Β2Β) μεταξύ διπλωματών και λακωνικών επιχειρήσεων-μελών του Επιμελητηρίου.

Παράλληλα, ο Γεώργιος Παπαστεργιόπουλος, Διευθυντής Πληροφόρησης και Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Enterprise Greece πραγματοποίησε εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Τα σωστά βήματα για επιτυχημένες εξαγωγές», ενώ ο κ. Κώστας Παπαπαναγιώτου, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) ενημέρωσε τις επιχειρήσεις για την Ασφαλιστική Κάλυψη που προσφέρει ο Οργανισμός στους εξαγωγείς και τις ειδικές τιμές που εξασφάλισε το Επιμελητήριο Λακωνίας για τα μέλη του.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάβανε επιτόπιες επισκέψεις σε επιχειρήσεις της περιοχής, που παρουσιάζουν έντονο εξαγωγικό ενδιαφέρον και ξεναγήσεις σε τουριστικά σημεία ιδιαίτερης ομορφιάς και αξιοσημείωτης τουριστικής προοπτικής, όπως το κάστρο της Μονεμβασιάς και η καστροπολιτεία του Μυστρά. Συγκεκριμένα, επιχειρηματικές επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν: στην επιχείρηση Grand Palace Resort and Spa της εταιρίας Δ. Καλοειδής - Γ. Καλοειδή Τουριστικές Επιχειρήσεις ΑΕ, στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Εσπεριδοειδών Αγίου Γεωργίου Σκάλας/ Orange Sparta, στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μολάων – Πακίων, στην επιχείρηση Κ.Α.Σ.Ε.Λ.Λ – ΑΒΕΕ, στην ΛΑΒΙΟΓΑΛ Κυριαζάκος ΑΒΕΕ, στην ΑΛΕΑ ΑΒΕ, στην Sparta Gourmet και στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών Α.Σ.Ε.Ε Αμυκλών «Λακωνία».

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019, το επενδυτικό και εξαγωγικό προφίλ της Λακωνίας ανέλυσαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Παναρίτης, η κα Παναγιώτα Νικολακάκου ως εκπρόσωπος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρου Αραχωβίτη και ο κ. Νίκος Στάμου από τη Διεύθυνση Προσέλκυσης Επενδύσεων του Enterprise Greece. Χαιρετισμό απηυθύναν εκ μέρους της Περιφέρειας η Περιφερειακή Σύμβουλος, κα Ματούλα Μπελεγρή και εκ μέρους του Δημάρχου Μονεμβάσιας η πρώην Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας, κα Κατερίνα Τσαφατίνου. Ο διακεκριμένος επιχειρηματίας κ. Γεώργιος Σακελλαρόπουλος και ο κ. Βύρων Βέρρας, εκπρόσωπος της εταιρίας «Γ. Τσιμπίδης Οινοποιητική Μονεμβασίας», παρουσίασαν δύο εμβληματικά προϊόντα της περιοχής, το ελαιόλαδο και το κρασί αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v