Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το East Med Yacht Show 2019

Η έκθεση κατάφερε να εντυπωσιάσει για μία ακόμη χρονιά, καθώς έχει εξελιχθεί σε μία διοργάνωση διεθνών προδιαγραφών, η οποία πραγματοποιείται σε μία χώρα ιδανική για τουρισμό και yachting.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το East Med Yacht Show 2019

Στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά πραγματοποιήθηκε, από τις 10 έως και τις 13 Μαΐου, η 18η Έκθεση Επαγγελματικών Επανδρωμένων Σκαφών Αναψυχής “East Med Yacht Show” 2019, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ικανοποίησε το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού και των επαγγελματιών του κλάδου για το θαλάσσιο τουρισμό και ειδικότερα για το yachting, διαδραμάτισε και φέτος καταλυτικό ρόλο στην προώθηση του ελληνικού επαγγελματικού σκάφους, σε διεθνές επίπεδο.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η έκθεση κατάφερε να εντυπωσιάσει για μία ακόμη χρονιά, καθώς έχει εξελιχθεί σε μία διοργάνωση διεθνών προδιαγραφών, η οποία πραγματοποιείται σε μία χώρα ιδανική για τουρισμό και yachting, με 5.000 νησιά και βραχονησίδες, με 16.000 χιλιόμετρα ακτογραμμή. Στην Ελλάδα, όπου σε όποιο πέλαγος και να πλέεις, αναπνέεις αέρα πολιτισμού και ιστορίας, απολαμβάνεις τη μοναδική παγκοσμίως φιλοξενία, που μόνο ο Έλληνας ξέρει να προσφέρει.

“Η φετινή έκθεση ήταν η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ”, όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ε.Σ.Τ. κ. Αντώνης Στελλιάτος. “Οι χιλιάδες επισκέπτες της είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν ότι αυτή η μορφή εναλλακτικού τουρισμού δεν είναι απαγορευτική για τον προϋπολογισμό τους. Αντίθετα, διαπίστωσαν ότι μπορούν να ναυλώσουν σκάφη, δαπανώντας ακριβώς τα ίδια χρήματα με αυτά που θα έδιναν σε ένα ξενοδοχείο”. Η ετήσια έκθεση, που αποσκοπεί στην ανάδειξη του θαλάσσιου τουρισμού της Ελλάδας, στη δικτύωση και τη διερεύνηση συνεργασιών μεταξύ των επαγγελματιών του yachting και γενικότερα του κλάδου, πραγματοποιήθηκε και φέτος με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ.

Στην τελετή έναρξης της διεθνώς αναγνωρισμένης έκθεσης, που συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων σαλονιών για το θαλάσσιο τουρισμό, απηύθυναν χαιρετισμό: ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτης Κουβέλης, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, ο Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. και Γενικός Γραμματέας του ΣΕΤΕ κ. Γιώργος Βερνίκος, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. κ. Βασίλης Κορκίδης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Εκπρόσωπος του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (Ν.Ε.Ε.) κ. Γεώργιος Αλεξανδράτος, ο Τομεάρχης Παιδείας της Ένωσης Κεντρώων κ. Παναγιώτης Ευαγγελίου (ως εκπρόσωπος της Βουλής), η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος κ. Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της PHOENIX Registry κ. Άρης Αρβανιτάκης, η εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Πετρελαιοειδών ΑΡΓΩ Α.Ε. κ. Ελευθερία Λυσικάτου, ο Διευθυντής Επιχειρησιακής Ανάπτυξης Ομίλου Ιατρικού Αθηνών κ. Νικόλαος Μόσχος, ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v