Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Βουλή η δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου για την Υγεία

Την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού σε πέντε μεγάλα νοσοκομεία εκτός Αθηνών, καθώς και την προμήθεια δύο νέων αεροσκαφών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η δωρεά του Ιδρύματος που καλείται να κυρώσει το Κοινοβούλιο.

Στη Βουλή η δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου για την Υγεία

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο που κυρώνει δύο δωρεές του Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΙΣΝ) για τον τομέα της Υγείας.

Η πρώτη σύμβαση, μεταξύ ΚΙΣΝ, Δημοσίου και ΕΚΑΒ αφορά στην προμήθεια δύο νέων αεροσκαφών και την επισκευή δύο υφιστάμενων ελικοπτέρων.

Το έργο προβλέπεται να υλοποιηθεί από το ΚΙΣΝ μέσω της ανώνυμης εταιρείας «Πρωτοβουλία για την Υγεία». Στο πλαίσιο της σύμβασης το δημόσιο παρέχει κάθε μέσο και κυρίως επαρκή χρηματοδότηση που θα εξασφαλίζει ότι η διαχείριση και λειτουργία των εναέριων μέσων ανταποκρίνεται στον σκοπό της επιμέρους σύμβασης. 

Η δεύτερη σύμβαση αφορά στην κύρωση της σύμβασης μεταξύ ΚΙΣΝ, Δημοσίου και των νοσοκομείων Λάρισας, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου Κρήτης, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων για την προμήθεια και εγκατάσταση ιατρικού εξοπλισμού. Συγκεκριμένα η δωρεά αφορά:

  • Στην προμήθεια και εγκατάστση τομογράφου εκπομπής ποζιτρονίων στα νοσοκομεία Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Λάρισας και Αλεξανδορύπολης
  • Στη δημιουργία μονάδων παραγωγής ραδιοφαρμάκων στα νοσοκομεία Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Λάρισας και Θεσσαλονίκης.

* Διαβάστε αναλυτικά το νομοσχέδιο και την αιτιολογική έκθεση στη δεξιά στήλη Συνοδευτικό Υλικό

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v