Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τροπολογία για κοινωφελή προγράμματα και επιδόματα ομογενών

Προβλέπεται παράταση σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα, καθώς και στην απασχόληση του προσωπικού καθαριότητας του ΟΑΕΔ. Ξεκινά η χορήγηση επιδόματος σε μέλη της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας.

Τροπολογία για κοινωφελή προγράμματα και επιδόματα ομογενών

Παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου δίνεται στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που ήδη εφαρμόζονται στις περιφέρειες, στους 276 δήμους, στα Κέντρα Πρόνοιας και στην αντιπυρική προστασία, με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή. 

Ειδικότερα προβλέπεται ότι επιτρέπεται η επέκταση της χρονικής διάρκειας των προγραμμάτων  κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης:

  • για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας
  • για τη λειτουργία οργανωμένων εγκαταστάσεων προσφύγων και μεταναστών, όπως χώρων υποδοχής ή και ταυτοποίησης, δομών προσωρινής φιλοξενίας ή και προσωρινής υποδοχής προσφύγων και μεταναστών και  σε δήμους και περιφέρειες.

Τα προγράμματα ολοκληρώνονταν στις 29 Ιουνίου και πλέον, η τροπολογία ορίζει ότι παρατείνονται «όχι πέραν της 30 Σεπτεμβρίου 2019».

Επιπλέον, προβλέπεται η παράταση της διάρκειας απασχόλησης του προσωπικού καθαριότητας στον ΟΑΕΔ, για 3 μήνες, ήτοι έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Δεύτερη τροπολογία προβλέπει την χορήγηση επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων που έχουν την ιδιότητα του μέλους της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας κατά παρέκκλιση των περιορισμών. Το κόστος της συγκεκριμένης διάταξης εκτιμάται σε  5,4 εκατ. ευρώ για το 2019 και 10,8 εκατ. ευρώ για κάθε ένα έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v