Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεργασία ΚΤΥΠ – Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Τη διαμόρφωση των χώρων σε πέντε νοσοκομεία για την τοποθέτηση του εξοπλισμού που αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» αναλαμβάνει η Κτιριακές Υποδομές.

Συνεργασία ΚΤΥΠ – Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Η Κτιριακές Υποδομές Α.Ε (ΚΤΥΠ) αναλαμβάνει τη διαμόρφωση χώρων σε πέντε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να φιλοξενήσουν τον ειδικό ιατρικό εξοπλισμό (PET-CT) και  τις μονάδες παραγωγής ραδιοφαρμάκων (κυκλοτρόνιο),  που αποτελούν δωρεά ύψους 17 εκατ. ευρώ του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» (ΙΣΝ).

Σχετική συνάνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ στελεχών της ΚΤΥΠ ΑΕ, του ΙΣΝ και του υπουργείου Υγείας.

Τα έργα διαμόρφωσης, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσων, θα γίνουν στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου» και στα Πανεπιστημιακά Γενικά Νοσοκομεία Ηρακλείου, Λάρισας, Ιωαννίνων και Αλεξανδρούπολης. Το σύστημα PET/CT είναι μια σύγχρονη μέθοδος μοριακής απεικόνισης, η οποία βρίσκει πολλές εφαρμογές κυρίως στην ογκολογία αλλά και σε άλλα ιατρικά πεδία όπως καρδιολογία, νευρολογία.

Η λειτουργία του συστήματος PET-CT και της μονάδας παραγωγής του απαιτούμενου ραδιοφαρμάκου έως το καλοκαίρι του 2020, αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τις υπηρεσίες των συγκεκριμένων νοσοκομείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v