Δείτε εδώ την αποκλειστική μας συνεργασία

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 1,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Μάιο

Πτώση 1,2% κατέγραψε τον Μάιο σε ετήσια βάση ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Άνοδος 2,1% καταγράφεται στη μεταποίηση, πτώση 10% στα ορυχεία-λατομεία και πτώση 13,1% στον δείκτη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 1,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Μάιο

Ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του Μαΐου 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2018, παρουσίασε μείωση 1,2% έναντι αύξησης 1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2018 με το 2017, ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. 

Ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Μαΐου 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Μαΐου 2018, παρουσίασε αύξηση 1,2%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Μαΐου 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2019, παρουσίασε μείωση 2%.

Η υποχώρηση του δείκτη τον Μάιο προκλήθηκε  από τη μείωση: 

  •  Κατά 10,0% του Δείκτη Ορυχείων - Λατομείων
  • Κατά 13,1% του Δείκτη Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος
  • Κατά 2,7% του Δείκτη Παροχής Νερού.

Στη διάρκεια του Μαΐου καταγράφηκε αύξηση 2,1% του δείκτη Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των κλάδων παραγωγής προϊόντων καπνού, παραγωγής βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων, κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων, κατασκευής ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, επισκευής και εγκατάστασης μηχανημάτων και εξοπλισμού. 

* Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία στη δεξιά στήλη Συνοδευτικό Υλικό

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v