Σταϊκούρας στους FT: Προτεραιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση

H υλοποίηση σαρωτικών φορολογικών μεταρρυθμίσεων αποτελεί βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση, υπογραμμίζει ο ΥΠΟΙΚ. Υπόσχεται αποκρατικοποιήσεις με διαφάνεια. Ζητούμενο οι βιώσιμοι ρυθμοί ανάπτυξης.

Σταϊκούρας στους FT: Προτεραιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση

Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει μια ολοκληρωμένη φορολογική μεταρρύθμιση με τετραετή χρονικό ορίζοντα που θα επιταχύνει την ανάπτυξη, δηλώνει στους Financial Times ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Θεμελιώδης στόχος είναι να επιτευχθούν βιώσιμοι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης ώστε σταδιακά να αποκατασταθεί ο χαμένος πλούτος της χώρας» δήλωσε και πρόσθεσε πως «αναλαμβάνουμε την ιδιοκτησία της μεταρρυξμιστικής ατζέντας… Θα υλοποιήσουμε δομικές μεταρρυθμίσεις με εμπροσθοβαρή τρόπο».

«Έχουμε συμφωνήσει [με την Ε.Ε.] να επιταχύνουμε τις ιδιωτικοποιήσεις, διότι πιστεύουμε ότι μπορούν να συνεισφέρουν σε βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί με όρους απόλυτης διαφάνειας και συμπεριλαμβάνουν οφέλη στην κοινωνία».

«Στόχος μας είναι η ταχεία υλοποίησης ενός συγκροτημένου και ρεαλιστικού αλλά και εξωστρεφούς οικονομικού σχεδίου. Πρέπει να θέσουμε την οικονομία σε ένα ανοδικό ενάρετο σπιράλ» σχολιάζει ο υπουργός.

Η εφημερίδα σημειώνει πως ήδη ο υπουργός Οικονομικών έχει περάσει το πρώτο του νομοσχέδιο από τη Βουλή, με την περικοπή του αντιδημοφιλούς ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 22% και με τη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων.

«Τον Σεπτέμβριο ο κ. Σταϊκούρας αναμένεται να ανακοινώσει την πλήρη άρση των capital controls τα οποία είχαν επιβληθεί κατά την κορύφωση της ελληνικής κρίσης» προσθέτουν οι Financial Times.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v