Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεωργιάδης: Είμαστε εδώ για να κάνουμε τη δουλειά των επενδυτών ευκολότερη

«Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ότι θα σεβαστεί το χρόνο και τα χρήματα των επενδυτών. Θέλουμε να τους πείσουμε ότι θα τους παράσχουμε το αναγκαίο περιβάλλον ώστε να είναι αποδοτικές οι επενδύσεις τους», τόνισε ο υπουργός μιλώντας στο συνέδριο του ΤΕΕ.

Γεωργιάδης: Είμαστε εδώ για να κάνουμε τη δουλειά των επενδυτών ευκολότερη

Άδωνις Γεωργιάδης: Το κυβερνητικό επιτελείο συμμερίζεται απόλυτα το όραμα και υιοθετεί τις προτάσεις του ΤΕΕ
- Στη Βουλή το αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο

Γιώργος Στασινός: Με τη συμβολή μας ως ΤΕΕ, η χώρα προχωρά μπροστά στο δρόμο της Ανάπτυξης
- Οι ψηφιακές υπηρεσίες που λειτουργεί και μεταρρυθμιστικές και αναπτυξιακές δράσεις που προτείνει το ΤΕΕ

Κυριάκος Πιερρακάκης: Άμεσα στη Βουλή νέο νομοσχέδιο, με τίτλο «Επενδύοντας στην Ανάπτυξη»
- Προς νομοθέτηση το Εθνικό Πρόγραμμα Απλοποίησης Διαδικασιών

«Το κυβερνητικό επιτελείο συμμερίζεται απόλυτα το όραμα και υιοθετεί τις προτάσεις του ΤΕΕ και του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργου Στασινού, καθώς αποτελεί κοινή μας επιδίωξη η τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό και οι επενδυτές να γνωρίζουν απόλυτα που επενδύουν», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Στρατηγικό Συνέδριο Athens Investment Forum 2019 του ΤΕΕ, τονίζοντας ότι «τώρα είναι η ώρα των επενδύσεων», καλώντας τους επενδυτές να αναλάβουν δράση.

«Με τη συμβολή μας ως ΤΕΕ, η χώρα προχωρά μπροστά στο δρόμο της Ανάπτυξης, όλοι αναγνωρίζουν ότι το ΤΕΕ είναι μάλλον ο πιο δυναμικός και ουσιαστικός φορέας της χώρας, που προωθεί έμπρακτες μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη», τόνισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, παρουσιάζοντας τις ψηφιακές υπηρεσίας που υλοποιεί το ΤΕΕ και τις μεταρρυθμιστικές και αναπτυξιακές δράσεις, που προτείνει να υιοθετηθούν και να τεθούν σε εφαρμογή από την κυβέρνηση, σε μία συγκυρία, που όπως τόνισε «συμπίπτει με το τέλος ενός κύκλου ύφεσης για τη χώρα και επιστροφής στο δρόμο της ανάπτυξης».

Θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή νέο νομοσχέδιο, με τίτλο «Επενδύοντας στην Ανάπτυξη» ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης τονίζοντας ότι σε αυτό θα περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις για την απλούστευση των διοικητικών και θεσμικών διαδικασιών και την ίδρυση ενιαίας πλατφόρμα, στην οποία θα εξυπηρετούνται όλες οι υπηρεσίες, που προσφέρει το κράτος στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Στη βάση των προτάσεων του Πρόεδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού, με έμφαση σε ένα νέο ψηφιακό κράτος, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται για νομοθέτηση το Εθνικό Πρόγραμμα Απλοποίησης Διαδικασιών, το οποίο θα καλύπτει τις λειτουργίες των γεγονότων της ζωής των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων των πολιτών στις συναλλαγές τους με το κράτος, ενώ θα προβλεφθεί και θα τεθεί σε εφαρμογή και υλοποίηση η διαλειτουργικότητα όλων των ψηφιακών συστημάτων.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε επίσης στην μεταρρύθμιση, που προωθείται μέσω του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου για την αδειοδότηση των κεραιών και των κεραιοσυστημάτων, η οποία επίσης αποτελεί έργο, το οποίο προετοιμάστηκε με πρωτοβουλίες και τη συμβολή του ΤΕΕ από τα προηγούμενα χρόνια και είναι έτοιμο να λειτουργήσει στο πλαίσιο των ψηφιακών υπηρεσιών και συστημάτων που αναπτύσσει το ΤΕΕ. Η νέα μεταρρύθμιση για την αδειοδότηση των κεραιών αφορά στην υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για την ανάπτυξη της τεχνολογίας και των υποδομών των δικτύων νέας γενιάς 5G είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, τονίζοντας τη σημασία τους στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις, την οικονομία και την απασχόληση.

Στη Βουλή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

«Είμαστε εδώ για να κάνουμε τη δουλειά των επενδυτών ευκολότερη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι «η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης όσον αφορά το αναπτυξιακό κομμάτι και τις επενδύσεις έχει ήδη ξεκινήσει και φέρνουμε σήμερα το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή».

Ο κ Γεωργιάδης τόνισε επίσης ότι αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης να σεβαστεί τα χρήματα των επενδυτών και να δημιουργήσει το αναγκαίο περιβάλλον για να γίνουν οι επενδύσεις, ενώ υπογράμμισε ότι «όλες οι προτάσεις του ΤΕΕ λαμβάνονται υπόψη, ορισμένες ήδη νομοθετούνται καθώς περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, που κατατέθηκε στη Βουλή» και πρόσθεσε ότι σε προτεραιότητα τίθεται επίσης η υλοποίηση της πρόταση του ΤΕΕ για την δημιουργία Κεντρικού Συστήματος Αδειοδότησης, η οποία θα προωθηθεί άμεσα για νομοθέτηση σε επόμενο στάδιο.

«Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση φέρνει ένα καινούριο πνεύμα γιατί μας ενδιαφέρει να γίνεται δουλειά. Είμαι πολύ ευτυχής γιατί αυτό το καινούριο πνεύμα αρχίζει να αποδίδει. Δεν είναι στη θεωρία, αλλά αποτελεί πράξη ο διαγωνισμός για το καζίνο όπου ήδη υποβλήθηκαν οι δύο προσφορές την περασμένη εβδομάδα, όπως και η εξαγορά των πέντε ξενοδοχείων του ομίλου Louis από την Blackstone. Επιπλέον, το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκολλάνε οι επενδύσεις στην Αφάντου και την Κασσιόπη».

Ως προς το ενδεχόμενο της επερχόμενης διεθνούς ύφεσης και του αντίκτυπου που θα έχει στην ελληνική οικονομία, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε ότι η γενικότερη ανησυχία υφίσταται, «ωστόσο εμείς, από την πλευρά μας, στο εσωτερικό, θα πρέπει να κοιτάξουμε πώς θα κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερα: Η απλοποίηση των διαδικασιών, η γρήγορη προώθηση των αδειοδοτήσεων, η πολιτική σταθερότητα είναι ζητήματα στα οποία θα πρέπει να σταθούμε ώστε να βελτιώσουμε το κλίμα για τους επενδυτές. Άλλωστε, η ανησυχία για το ενδεχόμενο της διεθνούς ύφεσης έχει και τη θετική της πλευρά, υπό την έννοια ότι οι τράπεζες αναγκάζονται να ρίχνουν τα επιτόκια κι επομένως μειώνεται το κόστος δανεισμού. Επιπλέον, όταν όλοι πάνε καλά, πιθανόν οι επενδυτές να μην ψάχνουν ποιες χώρες παρουσιάζουν ευκαιρίες και αυτή τη στιγμή η Ελλάδα αποτελεί επενδυτική ευκαιρία. Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ότι θα σεβαστεί το χρόνο και τα χρήματα των επενδυτών. Θέλουμε να τους πείσουμε ότι θα τους παράσχουμε το αναγκαίο περιβάλλον ώστε να είναι αποδοτικές οι επενδύσεις τους. Αν εμείς κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και μεταμορφώνουμε την Ελλάδα σε μία φιλική -επιχειρηματικά- χώρα, τότε θα έρθουν και οι επενδυτές να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους. Η δουλειά μας είναι να λύνουμε προβλήματα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v