Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιερρακάκης: Μέχρι τα Χριστούγεννα θα λυθούν τα προβλήματα με το 112

Ένα από τα ζητήματα είναι ότι η ειδοποίηση λειτουργεί μόνο σε «έξυπνα» τηλέφωνα και ως εκ τούτου άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας με παλαιότερης τεχνολογίας τηλέφωνα δεν θα μπορούσαν να λάβουν τη σχετική ειδοποίηση.

Πιερρακάκης: Μέχρι τα Χριστούγεννα θα λυθούν τα προβλήματα με το 112

Στο θέμα της ειδοποίησης του 112 αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ένα από τα ζητήματα είναι ότι η ειδοποίηση λειτουργεί μόνο σε «έξυπνα» τηλέφωνα και ως εκ τούτου άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας με παλαιότερης τεχνολογίας τηλέφωνα δεν θα μπορούσαν να λάβουν τη σχετική ειδοποίηση. Ωστόσο υπήρξε θέμα με τις ενημερώσεις και σε άλλα τηλέφωνα λόγω λογισμικού.

Όπως επεσήμανε ο Κ. Πιερρακάκης έχει στείλει επιστολές στους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, ώστε μέχρι τα Χριστούγεννα το 112 να λειτουργεί κανονικά.

Μάλιστα είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με την Apple για το θέμα του λογισμικού ώστε να φτάνουν οι ειδοποιήσεις, ενώ έστειλε και περίπου 70 e- mail. Για το θέμα υπήρξε δέσμευση πως σε μια από τις επόμενες ενημερώσεις το πρόβλημα θα έχει λυθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v