Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδυτική απόβαση στην Αθήνα αναμένει το ΥΠΟΙΚ

Στις αλλεπάλληλες επαφές τους στην Ουάσινγκτον, Χρήστος Σταϊκούρας και Γιώργος Ζαββός ενημερώνουν για τις προοπτικές της οικονομίας και τις λεπτομέρειες του σχεδίου Ηρακλής. Η ατζέντα των επαφών.

Επενδυτική απόβαση στην Αθήνα αναμένει το ΥΠΟΙΚ

Εξειδικευμένες αποστολές στην Αθήνα μετά την ενεργοποίηση του σχεδίου «Ηρακλής» σχεδιάζουν μεγάλες επενδυτικές τράπεζες του εξωτερικού, όπως προέκυψε από τις αλλεπάλληλες επαφές που έχουν στην Ουάσινγκτον ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Ζαββός.

Χθες, το υπουργικό δίδυμο του οικονομικού επιτελείου συναντήθηκε με εκπροσώπους της Moody’s, τον πρόεδρο της BNP Paribas Ζαν Λεμιέρ και την επικεφαλής οικονομολόγο της Παγκόσμιας Τράπεζας Πενέλοπε Γκόλντμπεργκ Κουλιανού, συναντήσεις κατά τις οποίες παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία αλλά και οι λεπτομέρειες του σχεδίου Ηρακλής για τη δραστική μείωση των κόκκινων δανείων.

Είχαν προηγηθεί συναντήσεις με εκπροσώπους της Blackrock και της Deutsche Bank ενώ ακολουθούν συζητήσεις με στελέχη της HSBC, της DBRS, της Morgan Stanley, της JP Morgan, της Asian Infrastructure Investment Bank και τον πρόεδρο της Société Générale Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v