Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντονο ενδιαφέρον από ΗΠΑ για τον «Ηρακλή»

Εποικοδομητικές οι επαφές Σταϊκούρα - Ζαββού στις ΗΠΑ με περίπου 25 εκπροσώπους επενδυτικών οίκων. Ο εφαρμοστικός νόμος και η δευτερογενής αγορά δανείων, τα επόμενα βήματα για τα τραπεζικά NPLs.

Εντονο ενδιαφέρον από ΗΠΑ για τον «Ηρακλή»

Τους επόμενους 3-4 μήνες, η κυβέρνηση θα αφοσιωθεί αποκλειστικά στον «Ηρακλή» μεταδίδουν αρμόδιες πηγές μετά τον κύκλο επαφών Σταϊκούρα- Ζαββού στην Ουάσινγκτον με εκπροσώπους επενδυτικών οίκων, τραπεζών και οίκων αξιολόγησης.

Το κλίμα που μεταφέρεται αφορά σε πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις με περίπου 25 εκπροσώπους εξεχουσών οίκων της επενδυτικής κοινότητας, με θετικά σχόλια και προσδοκίες η Ελλάδα να αποτελέσει το νέο επενδυτικό θαύμα της ευρωζώνης. Μάλιστα όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, σε μία εκ των συναντήσεων το δίδυμο Σταϊκούρα- Ζαββού χαρακτηρίστηκε “winning team”, ενώ εκπρόσωποι της Credit Suisse μετέφεραν ότι ο «Ηρακλής» έχει ήδη τιμολογηθεί από την αγορά.

«Στην υποτιθέμενη περίπτωση όπου ο "Ηρακλής" δεν ενεργοποιούνταν, οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές» μεταφέρει αρμόδια πηγή, διαβεβαιώνοντας πως οι προσπάθειες της κυβέρνησης επικεντρώνονται το επόμενο τρίμηνο στην πρακτική ενεργοποίηση του σχεδίου, με τον σχετικό εφαρμοστικό νόμο και τη δημιουργία δευτερογενούς αγοράς δανείων.

Σε ερώτηση εάν η «αποκλειστική ενασχόληση» με τον Ηρακλή τους επόμενους 3-4 μήνες σημαίνει ότι σε αυτό το διάστημα δεν πρόκειται να γίνει καμία παράλληλη κίνηση αναφορικά με το σχέδιο της ΤτΕ για τα κόκκινα δάνεια, η πηγή αρνήθηκε να σχολιάσει, συμπληρώνοντας όμως με νόημα πως «ο Ηρακλής είναι επαρκής και ασχολούμαστε μόνο με αυτόν»…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v