Βουλή: Ψηφίστηκε το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Με 165 “ναι” επί της αρχής και 122 “κατά” πέρασε το αναπτυξιακό από τη Βουλή. Κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης μίλησαν για ένα ν/σ που θα στηρίξει τις επενδύσεις και θα άρει τα γραφειοκρατικά εμπόδια. "Αυτό δεν είναι νομοσχέδιο. Αυτό είναι το ωραίο μου πλυντήριο", είπε ο Τσίπρας.

Βουλή: Ψηφίστηκε το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Ψηφίστηκε από τη Βουλή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Συνολικά υπήρξαν 165 “ναι” επί της αρχής και 122 “κατά” (συνολικά ψήφισαν 287 βουλευτές).

Νωρίτερα, με πολιτικές κόντρες ολοκληρώθηκε στη Βουλή η διήμερη συζήτηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Στην “αιχμή του δόρατος” βρέθηκαν εργασιακές διατάξεις, ενώ η πολιτική αντιπαράθεση επεκτάθηκε σε μία ευρεία γκάμα θεμάτων.

Μιλώντας στην Ολομέλεια κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης μίλησαν για τη νέα σελίδα στην ελληνική οικονομία και για ένα νομοσχέδιο που στόχο έχει να στηρίξει τις επενδύσεις και να άρει τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Την ίδια στιγμή για “φωτογραφικές διατάξεις” μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και για “νομοσχέδιο κατώτερο των περιστάσεων” έκανε λόγο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Για ένα νομοσχέδιο “που έχει σκοπό να κάνει τη ζωή των πολιτών καλύτερη” μίλησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας πως δεν υπήρξε σοβαρή κριτική από την αντιπολίτευση. Συνέχισε τα βέλη προς το ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας πως το 2019 “σε όποια κάλπη σας συναντήσαμε, σας κερδίσαμε”, ενώ είπε πως όσοι βουλευτές επιλέξουν να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο “κάνουν λάθος”.

Μάλιστα ο Αδ. Γεωργιάδης έκανε αναφορά στον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, λέγοντας προς το ΣΥΡΙΖΑ “σας πειράζει γιατί αποκάλυψε το ένα εκατομμύριο εκκρεμείς συντάξεις”. Προσθέτοντας “με τα μυαλά που κουβαλάτε θέλετε να κάνετε τη ζωή των συμπολιτών μας χειρότερη, ενώ εμείς θέλουμε να την κάνουμε καλύτερη”

Νωρίτερα ο Γιάννης Βρούτσης εξαπέλυσε βέλη στο ΣΥΡΙΖΑ πως άφησε “κληρονομία¨ένα εκατομμύριο εκκρεμείς συντάξεις αλλά και έναν στους τρεις εργαζόμενους να απασχολούνται με μερική απασχόληση. Όσον αφορά στα ποσοστά ανεργίας είπε πως μειώθηκαν 2.2% τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία.

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η κριτική της αντιπολίτευσης. Μάλιστα για μια σειρά άρθρων- κυρίως όσον αφορούν στις εργασιακές διατάξεις- κατατέθηκαν αιτήματα για ονομαστική ψηφοφορία από το ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ.

Αυτό δεν είναι νομοσχέδιο. Αυτό είναι το Ωραίο μου πλυντήριο” σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας πως "σε κάθε άρθρο και μία εξυπηρέτηση.Σε κάθε σελίδα και μια φωτογραφία φίλων σας επιχειρηματιών, εκδοτών, δημάρχων και πολιτευτών". Μιλώντας στην Ολομέλεια εξαπέλυσε σφοδρά πυρά στην κυβέρνηση για τη Novartis, κάνοντας ειδική αναφορά στον Αδ. Γεωργιάδη.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μίλησε για ένα νομοσχέδιο “κατώτερο των περιστάσεων και των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας” και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως "δεν έχει σχέδιο και στρατηγική για τη χώρα”.

«Αυτός είναι ο χαρακτήρας της ανάπτυξης που προωθείτε τόσο εσείς, όσο και το 'υπουργείο αντιπολίτευσης'. Γη και ύδωρ στους λίγους» είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Για “συμφωνημένο θέατρο του παραλόγου για επικοινωνιακούς λόγους” μίλησε από την Ελληνική Λύση ο Κυριάκος Βελόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v