Ελεγχοι από Επιτροπή Ανταγωνισμού στις τράπεζες

Στα γραφεία των τεσσάρων συστημικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων βρέθηκαν στελέχη της Επιτροπής, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους. Στο επίκεντρο, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται οι προμήθειες σε συναλλαγές.

Ελεγχοι από Επιτροπή Ανταγωνισμού στις τράπεζες

Αιφνιδιαστικό έλεγχο στις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank), την Attica Bank και την Ελληνική Ενωση Τραπεζών πραγματοποίησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, μετά από ενδείξεις ότι και τα τέσσερα πιστωτικά ιδρύματα λειτουργούν συντονισμένα όσον αφορά τις χρεώσεις σε ηλεκτρονικές συναλλαγές και στις αναλήψεις από τα ATMs.

Πηγές με γνώση του θέματος αναφέρουν ότι τα στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού προχώρησαν σε ενδελεχή έλεγχο και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να φανεί αν θα προκύψουν ή όχι τυχόν ευρήματα.

Από την Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν γίνεται κάποιο σχόλιο, καθώς πηγές αρκούνται να σημειώσουν ότι θα υπάρξει αύριο Παρασκευή μια ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρμόδιος υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης έχει εγκαλέσει πολλάκις τις διοικήσεις των τραπεζών για το θέμα των προμηθειών ενώ το ζήτημα απασχόλησε έντονα τη σύσκεψη που έγινε προ δύο εβδομάδων στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εκτοτε οι τράπεζες έκαναν ένα βήμα πίσω, καταργώντας ορισμένες προμήθειες που επιβάλλονται σε κάποιες συναλλαγές μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ, με τη δέσμευση ότι από τις αρχές του χρόνου θα δουν ξανά την τιμολογιακή πολιτική τους και θα προβούν σε ανάλογες κινήσεις.

Αναστασία Παπαϊωάννου [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v