Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ. Ζαββός: Ο Ηρακλής μειώνει τον όγκο των NPEs γύρω στα €30 δισ.

Ο υφυπουργός Γ. Ζαββός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Μ. Κατρίνη, αναφέρθηκε στο κυβερνητικό σχέδιο για τον τραπεζικό τομέα αλλά και στην γενικότερη πορεία της οικονομίας.

Γ. Ζαββός: Ο Ηρακλής μειώνει τον όγκο των NPEs γύρω στα €30 δισ.

Μία “καινοτόμο λύση” που θα μειώνει ένα μεγάλο όγκο των κόκκινων δανείων των τραπεζών περίπου κατά 30 δισεκατομμύρια χαρακτήρισε το σχέδιο Ηρακλής ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός.

“Πρόκειται για το 40% του υπάρχοντος όγκου” επεσήμανε, προσθέτοντας πως το σχέδιο θα δώσει τη δυνατότητα στις τράπεζες – καθώς θα απαλλαγούν οι ισολογισμοί από αυτό το βάρος- να στραφούν στην αιματοδότηση της πραγματικής οικονομίας , των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Συνέχισε λέγοντας “η κυβέρνηση δείχνει ευαισθησία της σε αυτό τομέα μην κάνοντας χρήση ούτε ενός ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου”. Παράλληλα επεσήμανε πως η λύση αυτή είναι εφικτή λόγω της εμπιστοσύνης που έχει η νέα κυβέρνηση, κάνοντας μεταξύ άλλων αναφορά και στο ότι η χώρα μπορεί να αντλήσει χρήμα σε πολύ χαμηλό κόστος.

Ο υφυπουργός - απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Μ. Κατρίνη- αναφέρθηκε στο κυβερνητικό σχέδιο για τον τραπεζικό τομέα αλλά και στην γενικότερη πορεία της οικονομίας. Μεταξύ άλλων σημείωσε πως “η Ελλάδα επανέρχεται μετά από μία δεκαετία στον επενδυτικό χάρτη της Ευρώπης” .

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v