Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρούτσης: 240.000 νοικοκυριά καλύπτονται από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

O υπουργός Εργασίας κάλεσε τα κόμματα να ψηφίσουν τη «θωράκιση» του μέτρου, μέσω της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Φέτος θα καταβληθούν 670 εκατομμύρια ευρώ.

Βρούτσης: 240.000 νοικοκυριά καλύπτονται από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

«Μία μεγάλη παρέμβαση που θα αλλάξει στο μέλλον την κοινωνική πολιτική όπως την ξέραμε», χαρακτήρισε τη συνταγματική κατοχύρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια, αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που αναμένεται να τύχει ευρύτερης αποδοχής στην ψηφοφορία που θα γίνει τη Δευτέρα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ο υπουργός επεσήμανε πως η πρόταση για κατοχύρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι εμβληματικού χαρακτήρα και σημείωσε πως στόχος είναι η υποστήριξη των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών. Παράλληλα τόνισε πως το μέτρο θα συνοδεύεται και από ένα ευρύτερο πλέγμα δράσεων.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση, σήμερα το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αφορά 240.000 νοικοκυριά και συνολικά 450.000 άτομα. Μεταξύ αυτών είναι 156.000 άνεργοι και 20.000 μονογονεϊκές οικογένειες. Φέτος θα καταβληθούν 670 εκατομμύρια ευρώ και ο μέσος όρος παροχής είναι 213 ευρώ τον μήνα.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Γ. Βρούτσης μίλησε για «μία συνταγματική αλλαγή που θα θωρακίσει τους συμπολίτες μας» και απευθυνόμενος στους βουλευτές επεσήμανε, «σήμερα είμαστε εδώ για να πάρουμε μία μεγάλη απόφαση για τους πολίτες».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v