Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπερψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο στην Επιτροπή της Βουλής

Επί της αρχής καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ25, ενώ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια η Ελληνική Λύση.

Υπερψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο στην Επιτροπή της Βουλής

Με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το φορολογικό νομοσχέδιο στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Επί της αρχής καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ25, ενώ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια η Ελληνική Λύση.

Μιλώντας στην επιτροπή ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος περιέγραψε στους στόχους του νομοσχεδίου, στέλνοντας “μήνυμα” πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υπάρξουν στο μέλλον περαιτέρω φοροελαφρύνσεις. Ειδικότερα αναφέρθηκε σε "μείωση φόρων, διαμόρφωση προϋποθέσεων για ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη, ενίσχυση της επενδυτικής δραστηριότητας, επανάκαμψη των κλάδων της οικονομίας που υπέστησαν τις μεγαλύτερες βλάβες στην κρίση και από την υπερφορολόγηση και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής"

Για νομοσχέδιο που ευνοεί κυρίως τα υψηλά εισοδήματα έκανε λόγο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης. Και ακολούθησε η ... μάχη των παραδειγμάτων. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως ελεύθερος επαγγελματίας με 800.000 ευρώ εισόδημα θα έχει μείωση φόρου 9.100. Την ίδια στιγμή συνταξιούχους με 12.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα θα έχει μείωση φόρου 177 ευρώ, ενώ μισθωτός με ένα παιδί και ετήσιο εισόδημα 24.000 ευρώ δεν θα δει καμία αλλαγή

Απαντώντας ο Απ. Βεσυρόπουλος έκανε λόγο για λαϊκισμό, δίνοντας μεταξύ άλλων παραδείγματα για να απαντήσει στα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ, πλήρωνε φόρο 2.200 ευρώ και πλέον θα πληρώνει 900 ευρώ. Παράλληλα ελεύθερος επαγγελματίας με εισόδημα 15.000 ευρώ θα δει το φόρο του να υποχωρεί από τα 3.300 στα 2.000 ευρώ.

Για μεγαλύτερες φοροελαφρύνσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις σε σχέση με τις μικρομεσαίες και τα νοικοκυριά μίλησε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Αρβανιτίδης. Παράλληλα εξαπέλυσε βέλη στον υπουργό Οικονομικών για δηλώσεις του σχετικά με τη μεσαία τάξη, λέγοντας “περνάτε λάθος μήνυμα γιατί από εκεί που μιλάγαμε για την κατάντια της γενιάς των 700 ευρώ τώρα μιλάμε για την κατάντια της γενιάς των 450 ευρώ μηνιαίως”

Για ένα νομοσχέδιο που καθιστά το φορολογικό σύστημα ακόμα πιο άδικο μίλησε από το ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Ανεπαίσθητες για τη μεσαία τάξη χαρακτήρισε τις μειώσεις φόρων ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Βιλιάρδος.

Πυρά εξαπέλυσε και ο Κρίτων Αρσένης από το ΜέΡΑ25.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v