Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει ανοδικά η Wall Street

Η εμπορική αισιοδοξία στηρίζει την αμερικανική αγορά, που χτυπάει ιστορικά ρεκόρ. Με 2,1% «έτρεξε» η ανάπτυξη στις ΗΠΑ το τρίτο τρίμηνο. Υποχωρεί 0,3% το αργό. Στο 1,93% το 10ετές Treasury.

Επιμένει ανοδικά η Wall Street

Σε θετικό έδαφος παραμένει η αμερικανική αγορά και στο trading της Παρασκευής, καθώς ολοκληρώνεται ακόμη μία εβδομάδα ισχυρών κερδών. Την Πέμπτη, και οι τρεις δείκτες έκλεισαν σε ιστορικό ρεκόρ, με τους επενδυτές να μη δίνουν πολλή σημασία στην παραπομπή του Τραμπ σε δίκη.

O Dow Jones κερδίζει 0,66% και φτάνει στις 28.564,66 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται 0,43%, στις 3.217,98 ενώ ο Nasdaq με άνοδο 0,34%, διαμορφώνεται στις 8.922,11 μονάδες.

Το κλίμα έχει πάρει στήριξη από τη στιγμή που ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι δεν έχει αμφιβολία πως οι εμπορικοί διαπραγματευτές που εκπροσωπούν την Ουάσιγκτον και το Πεκίνο θα υπογράψουν την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας στις αρχές Ιανουαρίου.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως η Κίνα συμφώνησε να αυξήσει τις αγορές αμερικανικών προϊόντων και υπηρεσιών κατά τουλάχιστον 200 δισ. δολάρια τα επόμενα δύο χρόνια. Η Κίνα δεν έχει κάνει αναφορά σε συγκεκριμένους στόχους, όμως έχει πει πως θα εισάγει περισσότερο σιτάρι, ρύζι, καλαμπόκι, ενέργεια, φαρμακευτικά προϊόντα και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Στο μέτωπο των δεδομένων, με 2,1% έτρεξε η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς σε ετήσια βάση, καθώς οι ισχυρές καταναλωτικές δαπάνες αντισταθμίστηκαν από τις πιο αδύναμες επιχειρηματικές επενδύσεις σε αποθέματα.

Οπως μεταδίδει το MarketWatch, οι καταναλωτικές δαπάνες -κύριος μοχλός της ανάπτυξης- κινήθηκαν 3,2% ανοδικά, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με τους Αμερικανούς να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα σε υπηρεσίες το τρίτο τρίμηνο. Το δεύτερο τρίμηνο είχαν ενισχυθεί κατά 4,6%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,3%, στα $60,98 ανά βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, κερδίζει 0,2%, στα 97,54.

Στην αγορά ομολόγων, το 10ετές Treasury ενισχύεται 2,5 μονάδες βάσης, στο 1,93%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v