Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι έγινε στο «κλειστό» ραντεβού 15 funds με Μητσοτάκη και τραπεζίτες

«Ηχηρά» ονόματα από τη διαχείριση κεφαλαίων βρέθηκαν χθες στην Αθήνα, με πρωτοβουλία της Axia. Τι άκουσαν από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, υπουργούς και τους CEOs τραπεζών, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΔΑΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Prodea και Protergia.

Τι έγινε στο «κλειστό» ραντεβού 15 funds με Μητσοτάκη και τραπεζίτες

«Ηχηρά» ονόματα της διαχείρισης κεφαλαίων βρέθηκαν χθες στην Αθήνα και είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από πρώτο χέρι τον σχεδιασμό της κυβέρνησης και τις προοπτικές των συστημικών τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων από τους κλάδους Ενέργειας, Real Estate και Υποδομών.

Τη σχετική ημερίδα διοργάνωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η Axia Ventures για λογαριασμό μόλις 15 πελατών της. Πρόκειται για μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο των επενδύσεων, τα οποία έχουν υπό διαχείριση δεκάδες δισεκατομμύρια assets.

BlackRock, Blackstone, Brookfield, London&Regional, Oaktree, Farallon, Lone Star συγκαταλέγονται μεταξύ όσων παραβρέθηκαν στην ημερίδα. Κάποια εξ αυτών έχουν επενδύσει ήδη κεφάλαια στη χώρα αγοράζοντας περιουσιακά στοιχεία (Oaktree, Farallon, Blackstone), ενώ άλλα διερευνούν τις προοπτικές ιδιαίτερα στους κλάδους real estate και ενέργειας.

Ο μικρός αριθμός των συμμετεχόντων επενδυτών και η δομή της -κλειστής- εκδήλωσης με τη συμμετοχή υπουργών και επιχειρήσεων αποσκοπούσε στο να δοθεί όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση.

Την εκδήλωση άνοιξε το πάνελ με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και τον σύμβουλό του για οικονομικά θέματα Αλ. Πατέλη. Σύμφωνα με παριστάμενα στελέχη, ο πρωθυπουργός ανέπτυξε την πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων, εστιάζοντας στην απλοποίηση του πλαισίου και στην προσπάθεια που καταβάλλεται για άρση των πολλαπλών εμποδίων.

Ακολούθησε η ενότητα με τους διευθύνοντες συμβούλους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Οι κ.κ. Χρ. Μεγάλου της Πειραιώς, Φ. Καραβίας της Eurobank, Β. Ψάλτης της Alpha Bank και Π. Μυλωνάς της Εθνικής ανέπτυξαν τα δρομολογημένα ή επικείμενα σχέδια ταχύτερης μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, τη στροφή στις ψηφιακές υπηρεσίες και την παρεπόμενη μείωση σε έξοδα και προβλέψεις που βελτιώνει και θα βελτιώσει και άλλο μελλοντικά την απόδοση ιδίων κεφαλαίων.

Το πάνελ για τις προοπτικές του εγχώριου real estate, στο οποίο μίλησαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των Prodea (Α. Καρυτινός), Grivalia Management (Γ. Χρυσικός) και ΤΕΜΕΣ (Αχ. Κωνσταντακόπουλος) συγκέντρωσε και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, λόγω των αποδόσεων που υπόσχεται ακόμη η εγχώρια αγορά σε σχέση με αυτές της Ευρωπεριφέρειας.

Τέλος, μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε για τα πάνελ Ενέργειας, στο οποίο συμμετείχαν ο υφυπουργός Ενέργειας Γ. Θωμάς και οι διευθύνοντες σύμβουλοι των ΔΕΗ (Γ. Στάσσης), ΕΛΠΕ (Α. Σιάμισιης) και Protergia (Ντ. Μπενρουμπή) και Υποδομών, στο οποίο μίλησαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών καθώς και ο Ρ. Λαμπίρης του ΤΑΙΠΕΔ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v