Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χατζηδάκης: Σεπτέμβριο ο διαγωνισμός για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ

Ξεκαθάρισε ο υπουργός ΠΕΝ το χρόνο και το ποσοστό της αποκρατικοποίησης της θυγατρικής της ΔΕΗ. Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον σημείωσε ο CEO Γιώργος Στάσσης. Δανειακή σύμβαση ΕΤΕπ – ΔΕΗ για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Χατζηδάκης: Σεπτέμβριο ο διαγωνισμός για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ

Σαφέστερο έκανε το χρονοδιάγραμμα της αποκρατικοποίησης αλλά και του ποσοστού πώλησης του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, στο περιθώριο εκδήλωσης της ΔΕΗ με την ΕΤΕπ για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης των 100 εκ. ευρώ από τη συνολική δανειακή σύμβαση 255 εκ. ευρώ που αφορά στη χρηματοδότηση έργων εκσυγχρονισμού του δικτύου διανομής, η προκήρυξη του διαγωνισμού για τον ΔΕΔΔΗΕ προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο. Ο ίδιος αποσαφήνισε ότι το ποσοστό πώλησης μετοχών θα είναι 49% και ο επενδυτής θα έχει ισχυρά δικαιώματα μειοψηφίας.

Ο πρόεδρος της ΔEΗ Γιώργος Στάσσης επιβεβαίωσε σε ερώτηση δημοσιογράφων το ισχυρό ενδιαφέρον επενδυτών για την ιδιωτικοποίηση του Διαχειριστή. Πάντως, πριν την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, προηγούνται και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες, όπως η γνώμη συμβούλου ιδιωτικοποίησης αλλά και η αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων.

Αναφορικά με τη σύμβαση χρηματοδότησης, σύμφωνα με τον Γιώργο Στάσση τα 100 εκ. ευρώ μαζί με τα 155 εκ. ευρώ που εκταμιεύτηκαν πέρυσι θα χρηματοδοτήσουν το έργο του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Μεταξύ άλλων θα ενισχυθεί και η επέκταση του κατά 7.000 χλμ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόγερ δήλωσε ότι η Τράπεζα θα παραμείνει στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας και της ΔΕΗ, ενώ υπενθύμισε ότι τα τελευταία 10 χρόνια έχει χρηματοδοτήσει με 3,4 δις. ευρώ επενδυτικά σχέδια για την ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v