Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση του Κ. Μπακογιάννη με τον πρόεδρο της ΕΤΕπ

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αθηνών, "στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας Δήμου Αθηναίων και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων συζητήθηκε η δημιουργία νέου χρηματοδοτικού εργαλείου, ειδικά για την Αθήνα".

Συνάντηση του Κ. Μπακογιάννη με τον πρόεδρο της ΕΤΕπ

Ευρεία επισκόπηση της πορείας των έργων που χρηματοδοτούνται από το επενδυτικό δάνειο των 55 εκατ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την αστική ανάπτυξη της Αθήνας, πραγματοποίησαν στη σημερινή συνάντηση που είχαν ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγερ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αθηνών, «στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας Δήμου Αθηναίων και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων συζητήθηκε η δημιουργία νέου χρηματοδοτικού εργαλείου, ειδικά για την Αθήνα, με την παροχή επιμέρους τεχνικής βοήθειας για την ενεργειακή αναβάθμιση των παλαιών κτιρίων της πρωτεύουσας και για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων και την αναβάθμιση και αύξηση του πρασίνου στις σχολικές αυλές του». Η Αθήνα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση θα είναι η πρώτη πόλη της Ευρώπης που θα ωφεληθεί από αυτό το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο.

Σε ότι αφορά το επενδυτικό δάνειο των 55 εκατ. ευρώ, σ΄εξέλιξη είναι έργα αναπλάσεων στην πρωτεύουσα, η ανακαίνιση και η αντισεισμική θωράκιση ιστορικών διατηρητέων κτιρίων και η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή «με την προώθηση σύγχρονων λύσεων σε επιλεγμένες περιοχές που θα αναβαθμίσουν τις υποδομές της πόλης και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών». Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης , μετά την συνάντηση, υπογράμμισε ότι «η Αθήνα μπαίνει στην τροχιά της απόλυτης προσαρμογής της στα νέα κλιματικά δεδομένα.

Με όχημα τις συμπράξεις του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα και τους ευρωπαϊκούς πόρους, θωρακίζουμε, εκσυγχρονίζουμε και αναβαθμίζουμε τις υποδομές, τα κτίρια μας και την ποιότητα ζωής στην πόλη» τόνισε και ευχαρίστησε τον Βέρνερ Χόγερ και την ΕτΕπ «που στηρίζουν έμπρακτα το σχέδιο και την στρατηγική μας σε αυτήν την τεράστια προσπάθεια».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v