Παρέμβαση ΥΠΟΙΚ ζητά η ΠΟΠΕΚ

Το θέμα αφορά βλάβες σε τερματικά των ηλεκτρονικών υπολογιστών των πρατηρίων, που είναι συνδεδεμένα με το TAXIS και δεν έστειλαν έγκαιρα, στο τέλος της ημέρας, το αρχείο με τις πωλήσεις καυσίμων.

Παρέμβαση ΥΠΟΙΚ ζητά η ΠΟΠΕΚ

Την παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος λουκέτου σε πρατήρια καυσίμων για τυπικές παραβάσεις ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Όπως αναφέρει, πρόκειται για περιπτώσεις που, εξαιτίας τεχνικής βλάβης, τα τερματικά των ηλεκτρονικών υπολογιστών των πρατηρίων, που είναι συνδεδεμένα με το TAXIS, δεν έστειλαν έγκαιρα, στο τέλος της ημέρας, το αρχείο με τις πωλήσεις καυσίμων.

«Πρόκειται για 400 περίπου περιπτώσεις που έχουν συσσωρευτεί το τελευταίο διάστημα, για τις οποίες τα πρόστιμα κλιμακώνονται μέχρι… 25.000 ευρώ. Κάτι που προφανώς θα οδηγήσει τα περισσότερα από αυτά τα πρατήρια σε λουκέτο», αναφέρει η Ομοσπονδία και προσθέτει: «Εξυπακούεται ότι τα στοιχεία των πωλήσεων καυσίμων είναι διαθέσιμα στα πρατήρια για κάθε έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές. Καλούμε δε τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν σε αυτούς τους ελέγχους και να επιβάλουν πρόστιμα στους πρατηριούχους, αν διαπιστωθούν ουσιαστικές παραβάσεις, που αλλοιώνουν τα στοιχεία των πωλήσεων. Σε διαφορετική περίπτωση, να απαλλάξουν τους πρατηριούχους από ποινές για παραβάσεις που ανάγονται στη σφαίρα της τυπολατρίας. Δεν νοείται να κλείσουν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους επειδή... έπεσε το Ίντερνετ».

Τονίζει, τέλος, ότι η ΠΟΠΕΚ έχει διαχρονικά στηρίξει όλα τα μέτρα που συμβάλλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης και του λαθρεμπορίου καυσίμων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v