Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξημένος ο τζίρος στις χειμερινές εκπτώσεις

Βελτίωση πωλήσεων εμφάνισαν τα εμπορικά καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Επιμένουν ωστόσο οι έμποροι στην κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Τι λένε για την εγκληματικότητα.

Αυξημένος ο τζίρος στις χειμερινές εκπτώσεις

Βελτιωμένες πωλήσεις παρουσίασαν κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων, που λήγουν επισήμως αύριο, τα εμπορικά καταστήματα της πρωτεύουσας, σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Με βάση τα ευρήματα, το 27,3% των ερωτηθέντων καταστηματαρχών κατέγραψαν αύξηση τζίρου (έναντι του 11% κατά την ίδια χρονική περίοδο το 2018). Το 25,1% φέτος είχε σταθερές πωλήσεις (έναντι 24,1% το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2018) ενώ πτώση ανάφερε ποσοστό 45,9% των ερωτηθέντων (έναντι 63,5% πέρυσι).

Το ερωτηματολόγιο της έρευνας αφορούσε επίσης στην αποτίμηση του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων και της Black Friday, όπου η πλειονότητα των ερωτηθέντων τάχθηκε «κατά» συμπλέοντας με την επίσης εκπεφρασμένη θέση της ΕΣΕΕ. Ο ΕΣΑ αναφέρει ότι στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για το θέμα έχει προτείνει την κατάργηση τους και τη θεσμοθέτηση ενός σταθερού εκπτωτικού πλαισίου, έχοντας μάλιστα λάβει και τη σύμφωνη γνώμη του ΙΝ.ΚΑ - Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος.

Σχετικά με την παραβατικότητα και την αστυνόμευση, το 43,2% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι στην περιοχή τους η αστυνόμευση και το αίσθημα ασφάλειας βελτιώθηκε λίγο, το 42,6% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι στην περιοχή τους η αστυνόμευση και το αίσθημα ασφάλειας παραμένει στα ίδια επίπεδα, το 4,4% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι στην περιοχή τους η αστυνόμευση και το αίσθημα ασφάλειας είναι σε χειρότερα επίπεδα και το 1,1% των ερωτηθέντων, δεν εξέφρασαν άποψη για το θέμα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις κάτωθι περιοχές:

- Το Εμπορικό Τρίγωνο, που περικλείεται από τις οδούς Σταδίου, Μητροπόλεως, Αθηνάς, Σταδίου και συμπεριλαμβάνει την οδό Ερμού.

- Το Κολωνάκι, όπου η πλειοψηφία των καταστημάτων βρίσκεται στις οδούς Κανάρη, Π. Ιωακείμ, Κριεζώτου, Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου.

- Πανεπιστημίου - Ακαδημίας, που περιλαμβάνει τις οδούς Ε. Μπενάκη, Χ. Τρικούπη, Ιπποκράτους κλπ.

- Ομόνοια - Κάνιγγος - Εξάρχεια, ορίζεται η περιοχή πέριξ των πλατειών Ομονοίας & Κάνιγγος, η οδός Πατησίων έως το Πολυτεχνείο καθώς και τα Εξάρχεια.

- Πατησίων - Αχαρνών - Κυψέλη, τα καταστήματα βρίσκονται στο τμήμα των δύο οδών, από το ύψος της Λ. Αλεξάνδρας έως την οδό Αγ. Μελετίου και στην οδό Ι. Δροσοπούλου, τον πεζόδρομο της Φ. Νέγρη και την πλατεία Κυψέλης.

- Παγκράτι - Ιλίσια - Αμπελόκηποι, οι εμπορικοί άξονες των περιοχών.

- Ως περιφερειακές αγορές, αναφέρονται εμπορικές περιοχές σε κοντινούς δήμους, όπου δραστηριοποιούνται μέλη του Ε.Σ.Α, όπως είναι ο Βύρωνας, του Ζωγράφου, η Καλλιθέα, η Ν. Σμύρνη, το Γαλάτσι κλπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v