Τι ισχύει για το επίδομα ανεργίας

Σήμερα ή αύριο θα είναι έτοιμη η ΠΝΠ που μεταξύ άλλων θα επεκτείνει κατά 2 μήνες, τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Τι ισχύει για το επίδομα ανεργίας

Διευκρινήσεις όσον αφορά στο επίδομα ανεργίας έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην Ολομέλεια. Όπως είπε σήμερα ή αύριο θα είναι έτοιμη η ΠΝΠ που μεταξύ άλλων θα επεκτείνει κατά 2 μήνες, τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Στην ΠΝΠ θα περιληφθεί διάταξη που θα δίνει τη δυνατότητα με υπουργική απόφαση να υπάρχει περαιτέρω επέκταση αυτού του χρόνου αν αυτό καταστεί αναγκαίο. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης από το Κίνημα Αλλαγής τονίστηκε η ανάγκη να ληφθεί μέριμνα και για όσους έληξε το επίδομα ανεργίας τον Δεκέμβριο (π.χ. στον τουρισμό).

Αναφερόμενος στη γενικότερη κατάσταση ο υπουργός Εργασίας είπε πως «πράγματι το ΑΕΠ καθορίζει την πορεία και τη μεγέθυνσή του πολύ σημαντικά από τον τουρισμό. Δυστυχώς το 2020 λόγω της πανδημίας θα υποστεί ζημιά . Αλλά πρέπει να κρατήσουμε ψηλά την αισιοδοξία μας, ότι η βλάβη δεν θα είναι ανεπανόρθωτη. Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη και θα βγούμε νικητές».

Παράλληλα είπε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί καθημερινά τις επιπτώσεις του κορωνοϊού και λόγω της πρωτοφανούς κρίσης και των αχαρτογράφητων νερών, φροντίζει να ανανεώνει συνεχώς τη λίστα των μέτρων που λαμβάνει.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v