Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση του ΑΕΠ μεταξύ 1-3% φέτος αναμένει ο Σταϊκούρας

Ο υπουργός σημείωσε ότι η επίπτωση αναμένεται να είναι ηπιότερη από άλλες χώρες της ευρωζώνης, αλλά οι προβλέψεις επηρεάζονται από το πόσο θα διαρκέσει η κρίση. Αναμένεται έντονη ανάκαμψη το 2021.

Πτώση του ΑΕΠ μεταξύ 1-3% φέτος αναμένει ο Σταϊκούρας

Η Ελλάδα αναμένει υποχώρηση του ΑΕΠ κατά 1 ως 3% φέτος, λόγω της επίπτωσης του κορωνοϊού και του «παγώματος» της οικονομίας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών σήμερα στο ΣΚΑΪ

Ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε ότι η επίπτωση αναμένεται να είναι ηπιότερη από άλλες χώρες της ευρωζώνης, αλλά οι προβλέψεις επηρεάζονται από το πόσο θα διαρκέσει η πανδημική κρίση. 

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι αναμένεται έντονη ανάκαμψη το 2021. 

Υπάρχουν τρεις αστάθμητοι παράγοντες, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών: το πόσο θα διαρκέσουν τα αναγκαστικά μέτρα σε αυτή τη φάση, το ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στον τουρισμό και το αν θα υπάρξει επανάληψη του φαινομένου από το φθινόπωρο.

Σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις στα μέτρα στήριξης

Σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων της χώρας θα κριθεί ότι εντάσσονται στα μέτρα στήριξης, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι αυτή τη στιγμή είναι ελάχιστες οι επιχειρήσεις που δεν υφίστανται πλήγμα από τον κορωνοϊό, οπότε στην αναθεωρημένη λίστα με τους ΚΑΔ που θα δοθεί στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα, θα είναι ελάχιστες οι εξαιρέσεις.

Ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε ότι μέσα στον Απρίλιο θα ενεργοποιηθεί και το μέτρο της «επιστρεπτέας προκαταβολής», ενός μηχανισμού χορήγησης ρευστότητας στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Μέσα στην ημέρα ή το αργότερο αύριο, θα ανακοινωθούν και τα μέτρα για τις μεταχρονολογημένες επιταγές ενώ θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για τα δάνεια των νοικοκυριών.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v