Εκπαιδευτικά voucher σε 166.000 επιστήμονες-επαγγελματίες

Το εκπαιδευτικό επίδομα φτάνει τα 600 ευρώ και θα καταβληθεί σε δύο δόσεις. Αποσκοπεί στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον αντίστοιχο κλάδο.

Εκπαιδευτικά voucher σε 166.000 επιστήμονες-επαγγελματίες

Η κυβέρνηση προχωρά άμεσα στη στήριξη 166.000 επιστημόνων δια ενός ανοιχτού προγράμματος, ύψους 180 εκατ., με επιταγή κατάρτισης (voucher), με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης. Το πρόγραμμα αφορά: 

* Δικηγόρους

* Γιατρούς (συμπεριλαμβανομένων οδοντιάτρων, ψυχιάτρων και λοιπού ιατρικού προσωπικού)

* Μηχανικούς/αρχιτέκτονες

* Οικονομολόγους/Λογιστές

* Εκπαιδευτικούς και

* Ερευνητές 

Το πρόγραμμα θα αποσκοπεί στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον αντίστοιχο κλάδο. Το εκπαιδευτικό επίδομα των ωφελουμένων θα είναι ύψους 600 ευρώ για έκαστο εξ αυτών και θα αφορά 100 ώρες τηλεκατάρτισης

Το εκπαιδευτικό επίδομα θα καταβληθεί σε δύο δόσεις, με την ολοκλήρωση έκαστης διδακτικής ενότητας. Οι ωφελούμενοι θα λάβουν και πιστοποίηση για τα αντικείμενα κατάρτισης.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί άμεσα από τη Γενική Γραμματεία Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και θα χρηματοδοτηθεί από συγχρηματοδοτούμενους πόρους.

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η κυβέρνηση προχωρά με υπευθυνότητα απέναντι στο επιστημονικό δυναμικό της χώρας, υιοθετώντας γρήγορες και αποδοτικές ενεργητικές πολιτικές στήριξης.

Να σημειωθεί ότι οι παραπάνω κλάδοι έχουν εξαιρεθεί από την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v