Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σφίγγει ο κλοιός για τις λαϊκές αγορές

Νέα ΠΝΠ καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ ενώ προβλέπει τη λήψη επιπλέον μέτρων ασφάλειας. Με απόφαση του οικείου δημοτικού συμβουλίου δύναται να μειωθεί η συμμετοχή πωλητών έως και κατά 70%.

Σφίγγει ο κλοιός για τις λαϊκές αγορές

Επιπλέον μέτρα ασφάλειας όσον αφορά τη λειτουργία των υπαίθριων λαϊκών αγορών περιλαμβάνει νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναρτήθηκε σήμερα.

Ειδικότερα, προβλέπει τη δυνατότητα μείωσης των συμμετεχόντων στις αγορές έως και κατά 70% μετά από απόφαση της Δημοτικής Αρχής όπου εδράζεται η κάθε λαϊκή αγορά.

Συγκεκριμένα, αν θεωρήσουν ότι απαιτούνται περαιτέρω μέτρα αποσυμφόρησης των λαϊκών αγορών της διοικητικής τους ευθύνης, προκειμένου να διασφαλισθεί η αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού, μπορούν με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μειωθεί περαιτέρω ο αριθμός των συμμετεχόντων πωλητών, παραγωγών και επαγγελματιών, σε σχέση με το ποσοστό που οριζόταν σε προγενέστερες υπουργικές αποφάσεις και στην ΠΝΠ της 25ης Φεβρουαρίου. Με βάση τη νέα ρύθμιση η μείωση μπορεί να φθάσει έως το 70% των αδειών.

Αναφορικά με τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ με ευθύνη των διοικήσεων τους, η προσέλευση των καταναλωτών γίνεται διασφαλίζοντας ότι τηρείται η αναλογία του ενός ατόμου ανά 15 τ.μ και με ελάχιστη απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους. Πάντως στη νέα ΠΝΠ προβλέπεται πως με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μπορεί να επανακαθοριστεί η αναλογία ατόμου ανά τ.μ. και η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των ατόμων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v