Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταϊκούρας : Απλώνουμε δίχτυ προστασίας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Μιλώντας στη Βουλή αναφέρθηκε στα μέτρα για τη στήριξη του συστήματος υγείας αλλά και την ενίσχυση όσων πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Σταϊκούρας : Απλώνουμε δίχτυ προστασίας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

«Εφαρμόζουμε πολιτικές ώστε να κρατήσουμε την οικονομία όρθια και ζωντανή με το βλέμμα μας στην επόμενη μέρα» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στη Βουλή αναφέρθηκε στα μέτρα για τη στήριξη του συστήματος υγείας αλλά και την ενίσχυση όσων πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Ειδικότερα έκανε λόγο για δίχτυ προστασίας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σημειώνοντας πως κατανέμεται με όρους δικαιοσύνης το βάρος της κρίσης. Επίσης σημείωσε πως τις επόμενες ημέρες «θα προστεθούν και άλλοι βαθμοί ελευθερίας και θα διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερους με την δημιουργία κοινού ευρωπαϊκού ομολόγου».

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως σε δημοσιονομικό επίπεδο, ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%, δεν ισχύει πλέον. Όπως είπε η μείωση των εσόδων, εξαιτίας της κρίσης, και η αύξηση των δαπανών για την υγεία, τη στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων, της απασχόλησης, της κοινωνικής συνοχής, εξαιρούνται από τον υπολογισμό της δημοσιονομικής επίδοσης της χώρας.

Παράλληλα άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση λέγοντας πως «επειδή ακούω διάφορα οικονομικά μεγέθη, να αποτυπώσουμε την πραγματικότητα: Το «μαξιλάρι ασφαλείας» είναι 15,7 δισεκατομμυρια ευρώ. Τα «ταμειακά διαθέσιμα της Κεντρικής Διοίκησης και των φορέων στην ΤτΕ και σε εμπορικές τράπεζες» είναι επιπλέον περίπου 20 δισεκατομμυρια ευρώ. Ταμειακά διαθέσιμα τα οποία υπήρχαν και προ διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ». Για να προσθέσει άλλο «μαξιλάρι ασφαλείας» και άλλο «ταμειακά διαθέσιμα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v