Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης!

Στο 0,679 ευρώ το λίτρο η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην Αττική. Στο 0,65 ευρώ σε περιοχές της επαρχίας. Παράταση της πώλησης του καυσίμου με τον χαμηλό ειδικό φόρο έως και τις 15 Μαΐου. Σε πρωτοφανή επίπεδα η ζήτηση από νοικοκυριά.

Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης!

Οι πρωτόγνωρες χαμηλές τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης ακόμη και στο 0,679 ευρώ το λίτρο στην Αττική ή στο 0,65 στην Πιερία έχουν ωθήσει χιλιάδες νοικοκυριά σε παραγγελίες ποσοτήτων, με σκοπό να γεμίσουν τις δεξαμενές των κατοικιών τους για τον επόμενο χειμώνα.

Σύμφωνα με στελέχη πετρελαϊκών εταιρειών, οι πωλήσεις υπερδιπλασιάστηκαν τις τελευταίες μέρες έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ενώ την εμφάνισή τους έκαναν και καταναλωτές που είχαν χρόνια να κάνουν χρήση των καυστήρων για τη θέρμανσή τους.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν ακόμη και 120%, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα και στα νησιά η ζήτηση σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχει ικανοποιηθεί.

Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε 15νθήμερη παράταση στην πώληση του πετρελαίου με χαμηλό ειδικό φόρο κατανάλωσης, προκειμένου να καλυφθεί επαρκώς η ζήτηση, αλλά και να δοθεί η ευκαιρία στα νοικοκυριά να κάνουν αγορές με χαμηλές τιμές.

Η μέση πανελλαδική τιμή του καυσίμου είναι στο 0,772 ευρώ το λίτρο και είναι χαμηλότερη 28% έναντι της περσινής περιόδου. 

Η αναταραχή στις διεθνείς αγορές έχει ωφελήσει τα νοικοκυριά, αφού οδήγησε σε μεγάλη πτώση και τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, οπότε η προμήθειά του αποτελεί σπάνια ευκαιρία.

Πάντως πετρελαϊκές εταιρείες που μεταφέρουν με δεξαμενόπλοια στα νησιά πετρέλαιο αναμένουν σύντομα την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, προκειμένου να προετοιμάσουν τις δεξαμενές τους για τη μεταφορά. Όπως αναφέρουν παράγοντες δεν ανέμεναν την παράταση, με αποτέλεσμα να μην είχαν κάνει την προετοιμασία των χώρων για τη μεταφορά καυσίμων κίνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v