Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκινά η διάθεση κωδικών Taxis μέσω... τηλεδιάσκεψης

Η διαδικασία που επιτρέπει να λάβει ο φορολογούμενος κλειδάριθμο, χωρίς να χρειαστεί να επισκεφθεί την Εφορία. Ακολουθεί η απόδοση ΑΦΜ και η έναρξη ατομικής επιχείρησης με λίγα… κλικ.

Ξεκινά η διάθεση κωδικών Taxis μέσω... τηλεδιάσκεψης

Μέχρι πρότινος, για την απόδοση κλειδαρίθμου από την εφορία δεν υπήρχε άλλη επιλογή από την αυτοπρόσωπη παρουσία του φορολογούμενου στη Δ.Ο.Υ. Μετά την έλευση του κορωνοϊού και τις ουρές που παρατηρήθηκαν το πρώτο βήμα της ΑΑΔΕ ήταν να καθιερώσει τη δυνατότητα απόδοσης κλειδαρίθμου μέσω SMS και email. Ακόμα και έτσι όμως προβλήματα συνέχισαν να υπάρχουν όταν δεν μπορούσε να γίνει ταυτοποίηση του φορολογούμενου μέσω IBAN και κινητού τηλεφώνου.

Κάπως έτσι, χθες ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης έκοψαν την ψηφιακή κορδέλα μιας νέας υπηρεσίας μέσω της οποίας ο κλειδάριθμος αποδίδεται στον φορολογούμενο μετά από… τηλεδιάσκεψη με τον έφορο. Τα βήματα είναι απλά:

1. Ο φορολογούμενος μπαίνει στην ηλεκτρονική διεύθυνση myaadelive.gov.gr.

2. Εισάγει έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην οποία θα αποσταλεί σύνδεσμος για την πρόσβαση στην πλατφόρμα. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση ενός αλφαριθμητικού στην εικόνα και «υποβολή».

3. Με τη χρήση του συνδέσμου που έχει έρθει στο email μεταφέρεστε άμεσα σε νέα οθόνη όπου επιλέγετε «απόδοση κλειδαρίθμου».

4. Στο ημερολόγιο που εμφανίζεται, επιλέγετε πότε θέλετε να κλείσετε ραντεβού για βιντεοκλήση με την εφορία.

5. Η «κράτηση» του ραντεβού έρχεται στο email σας.

6. Την ημέρα και την ώρα του ραντεβού, επιλέγετε «Συμμετοχή σε σύσκεψη Teams» που εμφανίζεται στο email το οποίο επιβεβαιώνει την «κράτηση».

7. Μεταφέρεστε στο περιβάλλον της σύσκεψης με εκπρόσωπο της ΑΑΔΕ, επιλέγοντας «συμμετοχή τώρα» αφού ελέγξετε ότι λειτουργεί κάμερα και μικρόφωνο.

8. Μετά την τηλεδιάσκεψη, ο κλειδάριθμος έρχεται στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο…

Σύμφωνα με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, σύντομα μέσω βιντεοκλήσης οι φορολογούμενοι θα μπορούν να παίρνουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου και να κάνουν έναρξη ατομικής επιχείρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v