Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Βουλή ο Κ. Μπακογιάννης για τον «Μεγάλο περίπατο»

Για την υλοποίηση του έργου θα υιοθετηθούν οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, ενώ έχει προβλεφθεί ολοκληρωμένη συγκοινωνιακή μελέτη από το ΕΜΠ γενικότερα για το κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αθηναίων.

Στη Βουλή ο Κ. Μπακογιάννης για τον «Μεγάλο περίπατο»

Το σχέδιο για την υλοποίηση του λεγόμενου “Μεγάλου Περιπάτου” περιέγραψε στη Βουλή ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην παρέμβαση που θα γίνει μέχρι το τέλος Ιουνίου και αναφέρθηκε στο σχέδιο που θα απλώνεται σε επτά χιλιόμετρα στο κέντρο της πόλης

Μιλώντας στην Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής ο Κ. Μπακογιάννης επεσήμανε πως στόχος του έργου είναι η μετατροπή της Αθήνας σε μία πιο φιλική πόλη με αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους εργαζόμενους. Μάλιστα αναφέρθηκε τόσο στην ιστορία της πόλης όσο και στην ανάγκη να “συνομιλούμε” με το αύριο.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αθηναίων, για την υλοποίηση του έργου θα υιοθετηθούν οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, ενώ έχει προβλεφθεί ολοκληρωμένη συγκοινωνιακή μελέτη από το ΕΜΠ γενικότερα για το κέντρο της Αθήνας. Στα οφέλη του εγχειρήματος είναι η απελευθέρωση περισσότερου δημόσιου χώρου, ενώ, όπως επεσήμανε, αναμένεται να μειωθεί το όριο ταχύτητας κάτι που μπορεί να περιορίσει ακόμα και κατά 50% τα τροχαία ατυχήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v