Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσακαλώτος για ΠΝΠ: Συνονθύλευμα διαφορετικών ρυθμίσεων

«Ο στόχος είναι να έχουμε όσο το δυνατό μικρότερη ύφεση για να γίνει εφικτή η δεύτερη φάση ανάκαμψης. Για να γίνει όμως αυτό είναι κομβικό ζήτημα το πως θα ξοδευτούν τα λεφτά και ποιες είναι οι ενέργειες της κυβέρνησης ώστε να φτάσουμε στη δεύτερη φάση χωρίς να έχουν συσσωρευτεί χρέη σε πολίτες και επιχειρήσεις», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Τσακαλώτος για ΠΝΠ: Συνονθύλευμα διαφορετικών ρυθμίσεων

Για ένα συνονθύλευμα άκρως διαφορετικών ρυθμίσεων έκανε λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη συζήτηση δυο ακόμα Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου στη Βουλή. Μιλώντας στην Ολομέλεια σημείωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίσει.

Παράλληλα ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα θετικά σημεία της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και στις γκρίζες ζώνες. Μεταξύ άλλων σημείωσε πως: «δεν είναι ακόμη γνωστή η τελική εκδοχή αναφορικά με το ύψος και το μείγμα δανείων και επιδοτήσεων αλλά ούτε και οι πιθανές αιρεσιμότητες» Και πως: «αν και δεν είναι πλήρης αμοιβαιοποίηση, έχει στοιχεία αμοιβαιοποίησης». Για να προσθέσει «το ερώτημα είναι αν υπάρχουν ρήξεις με το παρελθόν με αυτή την πρόταση».

Συνέχισε λέγοντας «σε κάθε περίπτωση όσο καλύτερη αποδειχθεί τελικά η πρόταση της Επιτροπής, τόσο αδυνατίζει η θέση της κυβέρνησης να μην υιοθετεί τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ένα θαρραλέο εμπροσθοβαρές πρόγραμμα». Επεσήμανε παράλληλα «ο στόχος είναι να έχουμε όσο το δυνατό μικρότερη ύφεση για να γίνει εφικτή η δεύτερη φάση ανάκαμψης. Για να γίνει όμως αυτό είναι κομβικό ζήτημα το πως θα ξοδευτούν τα λεφτά και ποιες είναι οι ενέργειες της κυβέρνησης ώστε να φτάσουμε στη δεύτερη φάση χωρίς να έχουν συσσωρευτεί χρέη σε πολίτες και επιχειρήσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v