Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ενεργειακό τραμπολίνο της ανάκαμψης

Γιατί ο ενεργειακός τομέας μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάκαμψη. Τι σημαίνει ότι μπαίνουμε στην εποχή της απολιγνιτοποίησης. Ανοίγουν ευκαιρίες τώρα που όρος πράσινη ενέργεια γίνεται πολύ πιο απτός, είπε ο υφυπουργός Ενέργειας.

Το ενεργειακό τραμπολίνο της ανάκαμψης

«Χρειαζόμαστε ανάπτυξη κι εξωστρέφεια για να βγούμε από την κρίση», ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο κ. Θωμάς προσέθεσε ότι «ο ενεργειακός τομέας μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάκαμψη, ειδικά τώρα που μπαίνουμε στην απολιγνιτοποίηση και ο όρος πράσινη ενέργεια γίνεται πολύ πιο απτός για την ελληνική οικονομία».

Αναφερθείς στα έργα που ετοιμάζει το υπουργείο, σημείωσε ότι «το master plan για την απολιγνιτοποίηση θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος καλοκαιριού», ώστε να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και να αρχίσει η υλοποίησή του στο τέλος του τρέχοντος έτους.

«Παράλληλα έχουμε ετοιμάσει κι ένα ειδικό χρηματοδοτικό εργαλείο για τον ενεργειακό τομέα, προχωράμε το νομοσχέδιο και συνεχίζουμε τους διαγωνισμούς - πλειστηριασμούς για τις ΑΠΕ, δρομολογούμε τα έξυπνα δίκτυα του ΔΕΔΗΕ

Ετοιμαζόμαστε να προωθήσουμε δυναμικά τις επενδύσεις στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας για τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις - το νέο Εξοικονομώ θα ξεκινήσει μετά το καλοκαίρι -, ενώ τρέχουμε και προγράμματα ανακύκλωσης και αποβλήτων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα που θα βοηθήσει την οικονομία, την ελληνική εφοδιαστική αλυσίδα, κι εκτιμούμε ότι σημαντική συμβολή σε αυτό θα έχει και το ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. μέσω των ενισχύσεων ύψους 32 δισ., επιτρέποντας να γίνουν επενδύσεις και διαρθρωτικές αλλαγές στην χώρα» σημείωσε καταληκτικά, όπως αναφέρεται, ο υφυπουργός.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v