Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Εμφύλιος» στα νοσοκομεία για το επίδομα του Σταύρος Νιάρχος

Νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό εμφανίζονται να έχουν λιγότερους δικαιούχους από μικρότερα νοσοκομεία, που δεν χειρίστηκαν περιστατικά Covid-19...

«Εμφύλιος» στα νοσοκομεία για το επίδομα του Σταύρος Νιάρχος

«Εμφύλιο πόλεμο» έχει προκαλέσει στο προσωπικό των νοσοκομείων η τιμητική αμοιβή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τους μαχητές κατά του κορωνοϊού. Από την Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλεται πως οι λίστες των δικαιούχων δεν περιλαμβάνουν μαχητές πρώτης γραμμής, ενώ περιλαμβάνει και μη δικαιούχους.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Αυτό που συμβαίνει με τη χρηματική δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου δεν έχει προηγούμενο. Η δωρεά των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ κυρώθηκε με Νόμο και απευθύνεται προς το νοσηλευτικό, ιατρικό και το προσωπικό καθαριότητας των τμημάτων μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), μονάδων αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ) και των τμημάτων που νοσηλεύουν περιστατικά κορωνοϊού.

Οι λίστες δικαιούχων συστήθηκαν από τους διοικητές των νοσοκομείων, με προτάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών. Εξαιρέθηκαν, όμως, μαχητές της πρώτης γραμμής, όπως τραυματιοφορείς, παραϊατρικό, νοσηλευτές, γιατροί στα τμήματα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ), το προσωπικό τμημάτων υπόπτων περιστατικών κορωνοϊού.

Στις λίστες των δικαιούχων βρίσκονται μη δικαιούχοι, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων. Νοσοκομεία αναφοράς έχουν στις λίστες των δικαιούχων λιγότερα άτομα από νοσοκομεία μικρότερα, που δεν ήταν καν αναφοράς».

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δεν έχει ευθύνη για το θέμα και κάνει λόγο για «χρόνιες παθογένειες του συστήματος».

Ευνοημένοι

Τονίζει, δε, πως διαχωρίζονται οι εργαζόμενοι σε ευνοημένους και μη: «Ζητήσαμε κατ’ επανάληψη στον υπουργό Υγείας να παρέμβει στο Ίδρυμα ή να συμπληρωθεί η δωρεά με χρήματα από το Κράτος, προκειμένου να λάβουν όλοι οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται με την περίθαλψη περιστατικών υπόπτων και κρουσμάτων κορωνοϊού. Δεν έγινε τίποτα. Τώρα δίδονται τα χρήματα και στα νοσοκομεία επικρατεί αναβρασμός»...

Έστω και τώρα, η ΠΟΕΔΗΝ ζητεί από τον υπουργό Υγείας ίση μεταχείριση και διεύρυνση των αριθμών των δικαιούχων.

ΠΗΓΗ:www.iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v