Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εργάνη: Νέες αιτήσεις και διορθώσεις από σήμερα

Ανακοίνωση για τη δυνατότητα διορθώσεων και νέων αιτήσεων τόσο για τις αναστολές συμβάσεων Μαίου και Ιουνίου όσο και για το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία από το υπουργείο Εργασίας. Οι αιτήσεις ξεκινούν από σήμερα.

Εργάνη: Νέες αιτήσεις και διορθώσεις από σήμερα

Δυνατότητα διορθώσεων στις αιτήσεις αναστολών συμβάσεων αλλά και σε αυτές για την ένταξη στο πρόγραμμα Συν-Εργασία έχουν οι εργοδότες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πληροφοριακό σύστημα Εργάνη του υπουργείου Εργασίας, από σήμερα 25/6/2020 έως και τις 3/7/2020 οι εργοδότες και τα λογιστήριά τους μπορούν να υποβάλλουν την αρχική “ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ / ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ” εργαζομένων για τον μήνα Μάιο.

Κατά το ίδιο διάστημα, ήτοι από σήμερα έως και τις 3 Ιουλίου, εργοδότες μπορούν επίσης, να υποβάλλουν ορθή επανάληψη για τη “ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ / ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ” για τον μήνα Μάιο, για τις ακόλουθες και μόνο περιπτώσεις:

α. διορθώσεις στο πεδίο “ΗΜ/ΝΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ / ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ” για δήλωση μεταγενέστερων ημερομηνιών από τις ήδη δηλωθείσες,

β. μεταβολές τιμών από ‘ΝΑΙ’ σε ‘ΟΧΙ’, στο πεδίο “ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ”,

γ. τροποποίηση στοιχείων μισθωμάτων για τον μήνα Μάιο.

Ορθή επανάληψη του εντύπου “ΑΙΤΗΣΗ /ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” μπορούν να υποβάλλουν και οι εργοδότες που δήλωσαν ήδη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Οι αιτήσεις γίνονται έως και 30/6/2020 και αφορούν την τροποποίηση της ημερομηνίας ένταξης των εργαζομένων στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ αναδρομικά από 15/6/2020.

Για τις αναστολές συμβάσεων κατά τον μήνα Ιούνιο, για επιχειρήσεις που ο νόμος τους δίνει τη δυνατότητα να το πράξουν, η υποβολή του εντύπου “ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ / ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ”, θα πραγματοποιηθεί από 7/7/2020 έως και 31/7/2020. Η πληρωμή των εργαζομένων που είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα πραγματοποιείται σταδιακά και σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Τέλος, παρατείνεται έως το τέλος του μήνα, η προθεσμία υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων από τους δικαιούχους ειδικών κατηγοριών. Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των ειδικών κατηγοριών θα πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διασταυρώσεων και ελέγχων με τα Πληροφοριακά Συστήματα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των φορέων που καταβάλουν αποζημιώσεις λόγω των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης κορωνοϊού COVID -19.

Ρούλα Σαλούρου [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v